Hlavní obsah

Calgary má stejný počet bodů jako Colorado

V zámořské NHL je na čtvrtek večer naplánováno osm utkání. Téměř spravedlivě se o ně podělí východní a západní konference. Většina utkání bude přímo divizních. V severozápadní divizi se pokusí chytit stébla naděje Edmonton, na jehož led míří konkurent z Vancouveru. Postupovou osmičku zatím uzavírají Calgary a Colorado.

Článek

Domácí klub vstoupil do prvního jarního měsíce dobře a dělal čest svému jménu, když si svítil jistě na cestu do play off. Šňůra čtyř venkovních zápasů sehraných během sedmi dnů ale Calgary opět vrhla zpět do nejistoty. Zatímco v první březnové dekádě se klubu velmi dobře dařilo v obraně, při zmíněném výletu to již neplatilo. V úterý k dovršení všeho selhali i střelci a brankář Kiprusoff na všechno sám nestačil. V sestavě chyběli Tanguay, Nyrström a obránce Warrener. Bylo to poslední utkání, které v letošní dlouhodobé části sezóny sehrálo Calgary proti soupeři z jiné divize. Pokud se mu tedy bude ve zbývajících zápasech dařit, může se ještě snadno dostat na lákavou první pozici v severozápadní divizi a tím i na výhodnou příčku v konferenci. Plameny však sehrají čtyři poslední zápasy venku, což pro ně může být po zkušenosti z výše zmíněné série nepříjemné.

Colorado se potýkalo ve druhé únorové dekádě s koncovkou, ale potíže překonalo a přelom měsíců již zvládlo ve velkém stylu. Jeho dres opět oblékly staronové klubové ikony Foote a Forsberg. Ze sestavy naopak nedobrovolně vypadl nejlepší střelec klubu Svatoš. Zdravotní problémy trápí i další hráče, ale jejich start není zcela vyloučen. Colorado těžilo na začátku března především z výhody domácího prostředí, v němž se skvěle rozchytal Theodore. Poslední dva zápasy však mužstvo nezvládlo střelecky, když mohlo být relativně spokojeno snad jen s využitými přesilovkami. Špatné období prožívají v dresu Colorada zvláště Arnason a Hejduk, zatímco naopak tahoun mužstva Sakic se dostává do formy v pravou chvíli. Vedení klubu by bylo jistě nerado, kdyby play off mělo uniknout opět o podobný kousek jako vloni.

Tehdy se hosté dívali z deváté příčky s jednobodovým odstupem na záda právě dnešnímu soupeři. V honbě za postupem jim tehdy nepomohlo ani to, že ho několikrát v posledních měsících porazili. Bookmakeři bwin očekávají, že dnes v souboji klubů, které mají stejný počet bodů, převáží výhoda domácího prostředí. Calgary je podle nich v kursu 2,2 favoritem. Hosté na tom vskutku nejsou v tabulce redukované na venkovní zápasy nejlépe. Svoji pozici si ale Colorado může vylepšit, když vyhraje v kursu 2,6 .

Reklama