Hlavní obsah

Simon se střetne s Callerim

V pokračujícím druhém kole předposledního grand slamu sezony Wimbledonu se utkají Francouz Gilles Simon a zkušený Argentinec Augustin Calleri. Oba se potkávají vůbec poprvé.

Foto: Internet

Wimbledon

Článek

Minulý ročník byl pro Gillese Simona zatím jeho nejzdařilejším. Skončil jako třetí nejlepší francouzský tenista, připsal si první dva tituly na okruhu ATP a zvítězil v celkových 35 zápasech. Na Wimledonu hraje teprve potřetí v kariéře a jeho nejlepším výsledkem je zatím druhé kolo z roku 2007.

Letos si francouzský tenista prozatím žádný titul nepřipsal a předvádí vcelku slušné výkony. Po vypadnutí ve třetím kole Australian Open s Rafaelem Nadalem skončil ve stejné fázi také v Marseille. Na turnaji v Rotterdamu 29. hráč žebříčku ATP po výhrách nad Lopezem, Tipsarevičem a Gabashvillim prohrál až v semifinále se Švédem Soderlingem. Na dalších turnajích v březnu ani dubnu se mu nikdy nepodařilo přejít přes druhé kolo. Chuť si tak spravil až na antuce v Casablance, kde zdolal třeba krajany Gicquela s Tsongou a ve finále si poradil s dalším Francouzem Benneteauem. Na domácím vrcholu sezony Roland Garros mu stopku vystavil hned na úvod Radek Štěpánek a na posledním podniku před Wimbledonem došel 23letý tenista do čtvrtfinále na trávě v Nottinghamu.

Pro nasazenou osmadvacítku nebyl první soupeř v podobě Poláka Olejniczaka velkou překážkou a zvítězil hladce ve třech setech. O jeden set navíc si na anglické trávě zahrál Augustin Calleri, který prohrál úvodní sadu s Kevinem Andersonem, ale v dalších už nezaváhal.

31letý Argentinec zakončil uplynulý ročník v Top 50 žebříčku ATP a připsal si dvě semifinálové účasti. Na dvorcích v All England Clubu se 49. hráč světa představil už pětkrát, ale ani jednou se mu nepodařilo přejít přes druhé kolo.

Na úvod probíhajícího ročníku došel rodák z Rio Cuarta do čtvrtfinále v katarském Dauhá, kde byl nad jeho síly Stanislas Wawrinka. Do stejné fáze turnaje se dostal i v Sydney, kde ho zastavil Radek Štěpánek. Na Australian Open si poradil argentinský tenista s Luisem Hornou, ale vzápětí skončil na raketě Rakušana Koubka. Po čtvrtfinálové účasti v Acapulcu dosáhl stejného výsledku i v Houstonu . Na výbornou vyšla Callerimu příprava na Roland Garros v Casablance, kde zdolal třeba Ascioneho, Patience či El Aynaouiho a až v semifinále podlehl Francouzi Benneteauovi. Na samotném French Open však 182cm vysoký tenista vypadl hned v prvním kole. Naposled se účastnil challengeru v Prostějově, který suverénním způsobem vyhrál.

Mírným favoritem na výhru je Gilles Simon s kursem na výhru 1.70. Na postup Augustina Calleriho určili bookmakeři bwinu kurs 1.91.

Reklama