Hlavní obsah

Poradí si Murray poprvé v kariéře s Gasquetem?

Včera měli tenisté na třetím grand slamu sezony tradičně den volna. Dnešním dnem tak startuje druhý týden bojů a v mužské části pavouka zbylo už pouze 16 nejlepších. Ve stejné fázi turnaje skončil Andy Murray i před dvěma lety, když nestačil na Baghdatise. Nyní mu v cestě stojí Richard Gasquet, který byl v obou předešlých měřeních sil úspěšnější.

Článek

Andy Murray se v loňské sezoně podíval do elitní světové desítky, ze které však kvůli zraněním zad a zápěstí vypadl, čímž přišel o celou část turnajů na trávě. Do aktuálního ročníku vstoupil 21letý Skot vítězstvím na turnaji v Dauhá, kde si ve finále poradil se Švýcarem Wawrinkou. Nejlepší ostrovní tenista vypadl na Australian Open hned v prvním kole, ale na turnaji v Marseille, po finálové výhře nad Ančičem, opět triumfoval. Na podniku ATP Masters v Hamburku vypadl ve třetím kole s Rafaelem Nadalem a ve stejné fázi se poroučel i na Roland Garros, kde nestačil na Nicolase Almagra. Naposled se rodák z Dunblane představil v londýnském Queensu, kde čtvrtfinálový duel s Roddickem musel vzdát kvůli bolavému palci.

„Opravdu nepřemýšlím o postupu do čtvrtfinále. Více mě zajímá postup do finále,“ dodává Murray, kterému se letos na dvorcích All England Clubu velmi daří. Dvanáctý nasazený přešel postupně přes Santora, Malisse a zatím jediný set ztratil naposled s Tommy Haasem.

Richard Gasquet zde loni došel až do semifinále, kde ho zastavil pozdější vítěz Roger Federer. Rodák z Beziers došel na prvním grand slamu sezony Australian Open po výhrách nad Lopezem či Andrejevem do osmifinále. Na následujících turnajích se mu až tak nedařilo a přes druhé kolo se konečně dostal v polovině března v Indian Wells, kde ho mezi posledními šestnácti zastavil James Blake. Kvůli zranění levého kolene musel 22letý Gasquet oželet domácí French Open. Desátý hráč světa se vrátil v anglickém Queensu, kde došel do čtvrtfinále, ale na trávě v Hertogenboschi se poroučel už ve druhém kole.

„Neprožívá určitě nejlepší sezonu, ale postupně se dostává do formy. Je velmi talentovaný a budu muset podat nejlepší výkon, abych ho porazil,“ dodává na adresu svého soupeře Andy Murray.

Francouzský tenista vstoupil do turnaje výhrou nad Mardy Fishem, ve druhém kole mu po dvou setech vzdal krajan Grosjean a naposled ho nezastavil ani další Francouz Gilles Simon. „Nepředvádím svůj top tenis, ale nehraji ani špatně. Postupně se zlepšuji a daří se mi servis. Na tomto podniku je možné všechno,“ říká osmý nasazený Gasquet.

Bookmakeři bwinu o něco více věří domácímu oblíbenci Andy Murraymu s kursem na výhru 1.64. Na vítězství Richarda Gasqueta si můžete vsadit v kursu 1.99.

Reklama