Hlavní obsah

Prolomí Aston Villa černou sérii s Liverpoolem?

Eurotip.cz

V probíhajícím třetím kole anglické Premier league změří síly loni šestá Aston Villa a ambiciózní Liverpool. Domácím se proti Reds tradičně nedaří, když je nedokázali porazit už ve 13 po sobě jdoucích utkáních.

Článek

Liverpool se v úvodním zápase nové sezony proti Sunderlandu nemohl dlouho prosadit, ale v 83. minutě ho spasil loni jeho nejlepší střelec, Fernando Torres. Ani ve druhém utkání Reds proti Middlesbrough to nevypadalo na jejich tříbodový zisk, když skóre otevřel egyptský útočník Boro Hossam Mido. Pět minut před koncem si ale vlastní branku vstřelil Pogatetz a velký obrat dokonal v nastaveném čase Steven Gerrard.

Ve středu sehráli svěřenci trenéra Beniteze navíc odvetu předkola Ligy mistrů, ve které po bezbrankovém průběhu rozhodl až v závěru prodloužení o vítězství Reds Dirk Kuyt. „Samozřejmě se nám po postupu ulevilo. Věděli jsme, že nás proti rychlému a dobře organizovanému týmu nečeká nic snadného. Chceme vyhrávat trofeje, ale důležitá je i finanční injekce plynoucí z postupu,“ dodal po výhře nad Standardem Lutych trenér Benitez.

Španělský trenér se dnes bude muset obejít bez kapitána Gerrarda, kterého čeká operace třísel. K dispozici má naopak záložníky Mascherana s Leivou, kteří se vrátili z olympijských her. Javier Mascherano by se měl v záloze při absenci Gerrarda připojit k Xabi Alonsovi. Po náročném souboji proti Lutychu lze očekávat, že někteří hráči hostí dostanou volno a jednou z náhrad by mohl být Ryan Babel, který v několika posledních utkáních pouze střídal.

Aston Villa porazila na úvod především díky hattricku Gabriela Agbonlahora Manchester City divokým skóre 4:2. Druhý souboj však celku z Birminghamu nevyšel, když na půdě nováčka Stoke přišel o bod za remízu až 2:2 v 90. minutě. Naposled Villans remizovali v předkole Poháru UEFA 1:1 s Hafnarfjordurem a díky úvodní výhře 4:1 si mohli dovolit šetřit některé hráče základní sestavy.

Fotbalisté jako Ashley Young, John Carew, Martin Laursen, Stiliyan Petrov či Luke Young by v dnešní zahajovací jedenáctce chybět neměli. Po zranění lýtkového svalu by si mohla debut v novém dresu odbýt posila z Glasgow Rangers Carlos Cuellar a další nový muž v kádru trenéra O´Neilla, záložník Steve Sidwell.

Na vítězství Aston Villy vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.90. Na vítězství Liverpoolu si můžete vsadit v kursu 2.30 a na remízu je kurs 3.15.

Reklama