Hlavní obsah

Serena Williamsová vyzve v boji o finále Safinovou

Kromě souboje Jankovičové s Dementěvovou uvidí diváci na tenisovém US Open také druhou bitvu o postup do finále závěrečného grand slamu sezony mezi nasazenou čtyřkou Serenou Williamsovou a Dinarou Safinovou.

Článek

Obě hráčky se doposud utkaly čtyřikrát a v prvních třech měřeních sil mezi lety 2002 a 2007 zvítězila americká tenistka. První skalp někdejší světové jedničky si Dinara Safinová připsala letos na antuce v Berlíně, kde vyhrála až ve třech setech.

Ruská tenistka měla vlažnější start do sezony a výraznějšího výsledku dosáhla až v dubnu v Miami, kde ve čtvrtfinále nestačila na krajanku Zvonarevovou. Svůj první letošní titul slavila 22letá hráčka v květnu v Berlíně, kde si poradila s další Ruskou Dementěvovou. Na French Open i na následujícím turnaji v Hertogenboschi skončila světová čtyřka až ve finále. Na severoamerickém kontinentu si poté rodačka z Moskvy připsala titul v Los Angeles a Montrealu. Na olympijském turnaji v Pekingu se znovu dostala mezi nejlepší dvě, ale na Jelenu Dementěvovou nestačila.

Zde v New Yorku postupně vyřadila domácí Ahnovou, Italku Vinciovou, Švýcarku Bacsinszkou, Annu Groenefeldovou a naposled Flavii Pennettaovou. Ta po prohraném prvním setu měla v úvodu druhé sady výhodu breaku, kterou však neudržela. „Je to skvělé. Dostávám se blíže k stejnému úspěchu, jako zde dosáhl můj bratr,“ říká Safinová, jejíž bratr Marat zde slavil titul před osmi lety.

Serena Williamsová si zahraje semifinále poprvé od roku 2002, kdy na dvorcích ve Flushing Meadows slavila už druhý titul. Nasazená čtyřka prochází turnajem jako nůž máslem. V cestě mezi nejlepší čtyři ji nezastavila Kateryna Bondarenková, Ruska Vesninová, Japonka Sugiyamaová, Severine Bremondová a ve čtvrtfinále ani její sestra Venus. V posledních čtyřech měřeních sil mezi oběma sestrami přitom zvítězila mladší Serena pouze jednou. „Závěry utkání se mi obvykle daří a žádný podobný duel si v mé kariéře nepamatuji. Serena hrála o něco lépe a chytřeji,“ dodala po porážce Venus, která promarnila celkem 10 set ballů a po téměř dvou a půl hodinách prohrála dvakrát 6-7.

26letá Serena tak může rozšířit svou letošní sbírku tří turnajových prvenství a spravit si chuť po turnaji v Pekingu, kde ji ve čtvrtfinále zastavila Jelena Dementěvová, na kterou může americká tenistka narazit ve finále.

Serena Williamsová je podle bookmakerů bwinu jasnou favoritkou s kursem na výhru 1.34. Pokud věříte v úspěch Dinary Safinové, vsaďte si na její vítězství v kursu 2.97.

Reklama