Hlavní obsah

Připíše si Dukla Praha první vítězství?

Po včerejších čtyřech utkáních druhé nejvyšší domácí fotbalové soutěže jsou dnes na programu další tři. Ambiciózní Dukla Praha by si v šestém kole ráda připsala první tříbodový zisk. V cestě jí však stojí nelehký soupeř – Hradec Králové.

Foto: ČTK/Volfík René

Miroslav Slepička se snaží přelstít domácí fotbalisty Dukly Praha.

Článek

Dukla Praha neskrývala před sezonou velké ambice s cílem postoupit do nejvyšší soutěže do dvou let. Na postup si ale pražský celek bude muset zřejmě počkat do sezony příští. Loni se Dukla zachránila v druhé lize na poslední chvíli a aktuálně to s ní nevypadá zrovna růžově. Na úvod svěřenci trenéra Bittengela remizovali se Spartou B a následně nestačili na Čáslav, Bohemians 1905 a Fulnek. V posledním utkání Dukla získala alespoň bod za bezbrankovou remízu se Slováckem. Tým okolo zkušených hráčů jako Novotný, Zelenka, Kolomazník či Gedeon nezazářil ani v Poháru ČMFS, kde penaltách prohrál s třetiligovým Pískem.

Hradec Králové naopak ve třetím kole domácího poháru nezaváhal a vyřadil Bohemians 1905. Votroci se po brankách Kufmana a Svobody dostali v první desetiminutovce do rychlého vedení, které si už vzít nenechali a nakonec zvítězili 3:1. „Věděli jsme, že to bude o bojovnosti. Ze začátku nám pomohly dva rychlé góly, které Bohemians zbrzdily v dalším vývoji utkání. My jsme se pak organizovaně snažili nepouštět domácí do žádných šancí. V druhém poločase to pro nás bylo těžké, ale pozornou obranou jsme eliminovali brejky soupeře a gól Pacáka v závěru rozhodl o našem postupu,“ zhodnotil utkání kapitán Pavel Němeček.

Domácí Votroci vstoupili do sezony výhrou 3:1 nad Karvinou, následně remizovali ve Fulneku a v Opavě dokonce prohráli. Chuť si ale spravili v souboji s Ústím nad Labem, které deklasovali 5:2. Hlavní podíl na jasné výhře měli autoři dvou branek Dvořák a Kaufman, který přišel na hřiště do druhého poločasu a stihl skórovat dvakrát v rozmezí šesti minut. Mladý útočník Pavel Dvořák se trefil i v posledním utkání a zařídil tak svému týmu zisk jednoho bodu z horké půdy Jihlavy.

„Čeká nás hodně těžký zápas. Dukla na to, že má tak zkušené mužstvo, získala do tabulky málo bodů. Určitě budou chtít u nás bodovat. V Poháru ČMFS jsme předvedli, že dokážeme hrát i proti kvalitnímu soupeři,“ dodává domácí trenér Oldřich Machala, který se bude muset obejít bez dlouhodobě zraněného útočníka Pilaře a kapitána Radima Wozniaka.

Na vítězství Hradce Králové vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.50. Pokud věříte v první výhru Dukly, vsaďte si na ni v poměrně vysokém kursu 6.00 rovné. Na remízu určili bookmakeři kurs 3.60.

Reklama