Hlavní obsah

Cork City přivítají Derry City

Většina evropských prvoligových soutěží si stále dopřává vinou reprezentační přestávky odpočinku, to ale neplatí o irské Premier league. Ta má dnes na programu dvě dohrávky, z nichž jedna bude opravdu pikantní. V přímém souboji o třetí, respektive druhé místo si to rozdají Cork City a Derry City.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Ilustrační foto - fotbal.

Článek

Klub Cork City skončil loni na 4. příčce tabulky, tedy stejně jako předloni. Nedokázal tak navázat na mistrovskou sezonu z roku 2005, kdy uspěl v souboji o vedoucí příčku právě s Derry City. Letos se svěřenci Alana Mathewse na nejvyšší příčku opět s největší pravděpodobností nedostanou, jelikož vedoucí Bohemians Dublin mají po 24 kolech hned o 16 bodů více. Šanci však stále mají na místo druhé, které momentálně okupuje St. Patricks se ziskem 48 bodů a tříbodovým náskokem na Cork.

Poslední soutěžní zápas však City nevyšel, když kompletně vyhořeli v Shamrocku a prohráli 0:3. Od té doby však uteklo deset dní a do dnešního souboje tak jistě půjdou s čistými hlavami. „Posledních pár týdnů ukázalo pár věcí. Máme fenomenální podporu. Pouto s fanoušky je obrovské a stále nám naprosto věří. Věřím, že tohle nám pomůže k lepším časům a že se brzy zvedneme,“ konstatoval trenér Alan Mathews.

Derry City prožili podobný pád jako domácí. Po dvou sezonách zakončených na druhé příčce, loni naprosto vyhořeli a po posledním kole jim patřilo až sedmé místo tabulky. Letos se jim prozatím reparát daří, když v dosavadním průběhu sezony vybojovali ještě o bod více jak Cork City.

Narozdíl od domácích navíc mají velmi dobrou aktuální formu, když vyhráli poslední tři zápasy, z čehož dva venku. Dnes tak jistě nepůjdou do zápasu v poraženecké náladě. Kouč Stephen Kenny má však poměrně velké problémy s absencemi. Hrát nebudou vykartovaní Barry Molloy a Stephen Gray. Svalové problémy má navíc Peter Hutton.

Za mírného favorita utkání jsou považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 2.40. Remízu ocenili hodnotou 3.00 a výhru Derry City kursem 2.75.

Reklama