Hlavní obsah

Arsenal zajíždí na půdu Blackburnu

V duelu čtvrtého kola anglické Premier league změří síly týmy Blackburnu a Arsenalu, z nichž každý už letos jednou prohrál. V posledních dvou sezonách se Rovers proti celku z hlavního města příliš nedařilo, když modrobílí vytěžili ze čtyř utkání jediný bod.

Článek

Arsenal začal nový ročník zápasem proti nováčkovi z West Bromwiche vítězně, když jedinou branku utkání vsítil už ve čtvrté minutě novic v dresu Gunners, francouzský reprezentant Samir Nasri. Druhý souboj proti Fulhamu svěřenci trenéra Wengera po špatném výkonu senzačně prohráli 0:1, ale náladu si alespoň trochu spravili výhrou 3:0 nad Newcastlem, ve které se do listiny střelců zapsal dvakrát útočník Robin van Persie.

Kvůli problémům s kolenem si Samir Nasri nezahrál v dresu národního týmu proti Srbsku a dnes je jeho start velmi nejistý. Drobné zranění stehna nepustí do hry novou posilu hostí z Manchesteru United, Mikaela Silvestreho a po reprezentačních povinnostech dostane čas na odpočinek mexický útočník Carlos Vela. K němu se nejspíš připojí i hrdina duelu Anglie s Chorvatskem Theo Walcott, který v dresu Albionu zaznamenal hattrick.

„V následujících třech utkáních dojde k větší rotaci hráčů. Někteří hráli za své národní týmy a těžko by zvládli tři utkání v týdnu. Disponujeme velmi kompaktním kádrem a hráči by měli své úlohy zvládnout,“ dodává trenér Arsene Wenger.

Blackburn a s ním i jeho nový trenér Paul Ince, který v létě nahradil Marka Hughese, zažil vydařený úvodní duel proti Evertonu. V Goodison Parku Rovers museli otáčet nepříznivé skóre a výhru 3:2 jim zajistil až v nastaveném čase obránce Andre Ooijer. V druhém utkání se domácí už tří bodů nedočkali, když nedokázali vyzrát na prvoligového nováčka Hull, se kterým uhráli pouze remízu 1:1. Naposled se celek z Lancashiru představil na hřišti West Hamu, odkud si Rovers odvezli debakl 1:4.

Andre Ooijer z utkání Holandska s Makedonií odkulhal a nad jeho dnešním startem visí otazník. Útočník Roque Santa Cruz musel proti West Hamu kvůli zranění střídat, ale po reprezentační přestávce je zcela fit. V posledních dnech získal Blackburn do svých řad zajímavou posilu v podobě zkušeného Robbie Fowlera, který by měl nastoupit už dnes proti Arsenalu. „S jeho příchodem jsem spokojen, góly dávat umí. Není to tak dlouho, co střílel branky za Liverpool,“ říká na adresu 33letého hráče trenér Paul Ince.

„Hodně jsem zapracoval na kondici. Cítím se dobře a můj apetit je stále velký. Chci hrát v elitní soutěži a jsem vděčný za tuto šanci. Teď je na mě, abych ji chytil za pačesy,“ dodává Robbie Fowler, který naposled působil v Cardiffu a v novém působišti uzavřel zkušební smlouvu na tři měsíce.

Na vítězství Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.75. Na výhru domácího Blackburnu určili bookmakeři vysoký kurs 4.50 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články