Hlavní obsah

Mnichov 1860 přivítá Duisburg

Tradiční pondělní dohrávka 2. bundesligy se dnes uskuteční v Mnichově. Allianz Aréna se tentokrát oblékne do modré barvy a proti domácím 1860 nastoupí loni prvoligový Duisburg, který letos plánuje okamžitý návrat mezi elitu.

Článek

Mnichov 1860 se už několik let marně pokouší vrátit do bundesligy, ale tento boj mu vůbec nevychází. V loňské sezoně totiž obsadil dokonce až 11. místo a na postup ztratil hned 19 bodů. Letos to se Lvy opět nevypadá moc dobře, jelikož po třech odehraných kolech dokonce uzavírají druholigovou tabulku. Jako jediní totiž ještě nezískali ani bod, když všechny tři zápasy prohráli shodně 1:2.

Dnes čeká svěřence trenéra Marco Kurze souboj s Duisburgem. „Tento zápas může hodně napovědět. Příští týden už zde jako trenér být nemusím,“ říká 39letý kouč Mnichova 1860, který má nůž na krku. Situaci mu komplikuje karetní absence obránce Mathieua Bédy, a podobně klíčovými hráči jsou bezesporu zraněný kapitán Danny Schwarz či turecký forvard Berkant Göktan. Fit není ani zkušený útočník Markus Schroth.

Jak už bylo zmíněno, Duisburg loni opustil bundesligu, i když o udržení bojoval dlouho a urputně. Letos by se rád popral o návrat mezi elitu, ale v Německu toto není nikdy vůbec jednoduché. Prozatím si však Zebry nevedou špatně, když ve třech zápasech získaly pět bodů. Jediné vítězství svěřenci kouče Rudiho Bommera vybojovali těsně před reprezentační pauzou s Augsburgem, který doma porazili 2:0.

Další tříbodový zářez si mohou připsat dnes v Mnichově, což jistě nebude jednoduché, ale určitě možné. „Zápas v Mnichově bude jako každý jiný, chceme přivést tři body,“ nechal se slyšet kouč Duisburgu, který se musí obejít bez zraněného útočníka Marcela Hellera, jenž je v týmu na hostování z Eintrachtu Frankfurt. Naprosto fit stále není chorvatský obránce Gordon Schildenfeld.

Favoritem jsou podle bookmakerů domácí, na které si můžete vsadit s kursem 2.50. Remíza je oceněna hodnotou 3.10 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.65.

Reklama