Hlavní obsah

Karlovy Vary tápou

Díky výhře v předehrávce sedmého extraligového kola se Pardubice odtrhly od svého pondělního soupeře. Zbývající zápasy jsou na programu dnes. Liberec se pokusí před televizními obrazovkami přiblížit k Vítkovicím. Plzeň se chce vzpamatovat z první prohry v sezóně, ale hraje opět venku. Znojmo hostí Karlovy Vary.

Článek

Domácí klub zažívá desátou extraligovou sezónu. Letní pohár se mu před ní velmi vydařil, když za pomoci skvělé obrany vyhrál bez ztráty bodu skupinu a ve finále se mu nepovedla pouze rozhodující třetí třetina. Znojmo vstoupilo do hlavní soutěže nadějnou domácí výhrou, kterou však následovaly dvě prohry zapříčiněné chabou produktivitou. Ve všech těchto zápasech mužstvu chyběl v obraně kapitán Bičánek, který se vrátil právě včas, aby v dalším utkání proměnil rozhodující samostatný nájezd. V minulém týdnu se pro změnu na ledě neobjevil matador Dopita, který už nejspíše přemýšlí, jak přesunout celý klub do Olomouce. Start velezkušeného útočníka je i dnes nejistý. Znojmu se zatím daří sbírat body pouze na domácím ledě, v což doufá i dnes.

Karlovy Vary prožily vloni skvělou sezónu. Hokejisté z lázeňského klubu se jako jediní dostali zároveň do finále letního poháru i extraligového play off. Pohárovou skupinu se jim díky skvělé obraně podařilo vyhrát i letos. Vstup do soutěže proti stejnému soupeři jako vloni se vydařil, ale byl zde patrný rozdíl. Zatímco vloni Karlovy Vary hostující celek rozstřílely, letos se jednalo o velmi těsné vítězství. Střelecká nemohoucnost se naplno projevila ve druhém a čtvrtém kole, mezi která se vešla ještě jedna těsná venkovní výhra. Při započtení dalších slabých výsledků jsou Karlovy Vary nejhůře střílejícím klubem celé soutěže. Velmi špatně jsou na tom z pohledu +/- hodnocení útočné opory Skuhravý s Kumstátem i veterán v obraně Řezníček. Trenér se bude dnes muset obejít bez Pecha.

Bookmakeři bwin očekávají, že v souboji dvou pětibodových celků rozhodne domácí prostředí. Znojmo se nemůže pyšnit přízní diváků, ale v kursu 2,05 je u nich favoritem. Hosté jsou v horší situaci než domácí, protože mají odehrán o jeden zápas více. Karlovy Vary mohou soupeři oplatit srpnovou semifinálovou prohru v poháru v kursu 2,85 . Přerušily by tak sérii tří proher. Vzhledem ke špatné střelecké potenci obou celků nepřekvapuje ani kurs 1,65 na to, že v zápase padne méně než 6 branek.

Reklama