Hlavní obsah

Zlín by se rád dostal ze samého chvostu tabulky

Deváté kolo Gambrinus ligy dnes otevře duel Zlínu s Plzní. Západočeši sice slušně odstartovali, ale v poslední době získávají body pouze po jednom, což v konečném součtu moc výhodné není. Zlín je na tom ještě hůře, když doma vstřelil prozatím jen jednu branku.

Článek

Reprezentační přestávka je za dveřmi a nikdo přes ní nechce být jistě na poslední příčce tabulky. Blízko tomuto fakt je právě Zlín, kterému dnes pomůže k poskoku tabulkou pouze vítězství. Tři body však Valaši vybojovali prozatím jen jednou, když na svém stadionu porazili 1:0 žižkovskou Viktorku.

„Hlavně je potřeba zachovat chladnou hlavu, nepropadat panice a věřit ve vlastní síly. Podobná situace už tady před zápasem s Plzní byla i na jaře, kdy jsme v předchozích čtyřech zápasech nebodovali, ale nakonec jsme to zvládli. A uspět chceme i tentokrát. Nehrajeme špatně, bohužel se od nás odvrátilo v předchozích zápasech štěstíčko. Snad se teď přikloní na naši stranu a Plzeň doma opět porazíme,“ říká zkušený obránce Miloslav Penner k utkání, ve kterém jde o „šest bodů“.

Plzeň totiž rovněž zdaleka lize nevévodí, i když prohrála prozatím jen dvakrát. Na svém kontě však má hned pět nerozhodných výsledků a pouhé jedno vítězství. Před týdnem navíc poprvé prohrála doma, když vůbec nestačila na ostravský Baník. „Udělali jsme kus práce. V tréninku, u videa i při pohovorech s jednotlivci. Zdůraznili jsme si chyby, kterých jsme se dopouštěli a rozvinuli o nich diskuzi. Je vidět, že hráčům není jedno, do jaké situace jsme se dostali a chtějí z ní ven. Teď bude důležité všechno přenést do ligového zápasu,“ nechal se slyšet plzeňský kouč Jaroslav Šilhavý, který už dnes může využít služeb Daniela Koláře, jenž v týdnu přišel na západ Čech ze Sparty.

„Když budu nominován k zápasu a dostanu se na hřiště, udělám pro úspěch všechno. Na klucích je vidět, jak moc chtějí vyhrát a já bych jim k tomu rád pomohl. I když očekávám spíš boj než fotbal, jsem odhodlaný se rvát,“ říká jasně ofenzivní fotbalista, který je stále velkým talentem.

I když stále nejde do tuhého, Zlín by se rád odpoutal z poslední příčky tabulky. Věříte-li, že se mu to podaří a dnes tak porazí Plzeň, pak si na něj vsaďte s kursem 2.45. Myslíte si naopak, že se po zápase bude radovat Plzeň, pak je kurs 2.85 na výhru hostů nabízen právě pro vás. Vsadit si u bwin můžete samozřejmě i na remízu a to rovněž s kursem 2.85.

Reklama