Hlavní obsah

Buffalo začíná s Montrealem

Eurotip.cz

V pátek se domácích zápasů dočkají v NHL i fanoušci ve Východní konferenci. Je jisté, že poprvé bude bodovat někdo z Jihovýchodní divize, protože v ní hostí Carolina Floridu a Atlanta Washington. New Jersey vstoupí do sezóny zápasem s Islanders. V Severovýchodní divizi přivítá Buffalo Montreal.

Článek

Buffalo značně ustoupilo z pozic, na které se dostalo po výluce a na jaře tedy pro něj sezóna skončila dříve, než pořádně začala. Stalo se tak i přes velmi dobré výsledky v poslední třetině základní části sezóny. Jednalo se o velké zklamání, které se ovšem dalo vzhledem k oslabení útoku očekávat. Tím více může někoho zarazit, že se vedení nepokusilo před novým ročníkem s tímto faktem něco udělat. Při bližším pohledu lze ovšem zjistit, že Buffalo patřilo vloni k nejčastěji skórujícím mužstvům soutěže a možný problém byl jinde. V brance téměř celou sezónu trpěl Miller, který si alespoň vysloužil nový kontrakt. Posílení se tak logicky dočkala obrana, do níž přibyl zkušený harcovník Rivet. Velmi krátký čas mu stačil k tomu, aby se stal v novém působišti kapitánem a dnes nastoupí proti svému bývalému dlouholetému zaměstnavateli.

Montreal překvapil především před únorovou uzávěrkou přestupů, když v jeho brance dostal jednoznačnou přednost mladík Price. Po vyřazení ve druhém kole play off zbyly z tohoto tahu mírně smíšené pocity. V letní pauze přišel brankářskou dvojici mladíků doplnit zkušený Denis. Útok i obrana sice utrpěly po jedné ztrátě, ale tým přesto jako celek neoslabil. Obrana Montrealu zůstala dostatečně zkušená, útok navíc dokonce posílil. Díky příchodu Langa se může obnovit jeho stará spolupráce s Kovaljovem, který si v minulé sezóně vzpomněl na své nejlepší časy. Útočnou vozbu doplnil dále Tanguay. Montreal má tedy všechny předpoklady k tomu, aby opět byl na velmi vysoké úrovni např. v přesilových hrách.

Bookmakeři bwin nenašli v prvním vzájemném zápase sezóny hraném uvnitř Severovýchodní divize favorita. Výhra Buffala i Montrealu je oceněna kursem 2,4 . Domácí mají motivaci dát najevo divákům, že letošní sezóna bude jiná, než byla ta minulá. Hosté však vloni nasbírali venku více bodů než na vlastním ledě a u dnešního soupeře bodovat dokáží.

Reklama