Hlavní obsah

Češi potřebují konečně vyhrát

Nejhorší vstup do kvalifikace za poslední roky má za sebou česká fotbalová reprezentace. Tým pod vedením nového kouče Petra Rady nejdříve uhrál remízu na půdě Severního Irska a v sobotu prohrál v Polsku. V úvodním domácím zápase se Slovinskem je tak cíl naprosto jasný - vyhrát.

Článek

České podzimní neúspěchy už byly sice zmíněny, ale jistě je potřeba si je ještě trochu přiblížit a to především zápas v Polsku. S našimi severovýchodními sousedy totiž svěřenci trenéra Rady sehráli utkání, v němž byli bezesporu horším celkem a to především vinou záložní řady. V té chyběl jednak mozek - Tomáš Rosický, ale i „bourač v podobě Jana Poláka. Důležitý byl rovněž rozdíl v agresivitě obou mužstev, jelikož Poláci hráli s rozhodně větším nasazením, což jim nakonec přineslo cenné vítězství 2:1.

O to více musí čeští reprezentanti zabojovat dnes v Teplicích, kde hostí výběr Slovinska. „Bude to boj, který se budeme snažit zvládnout. Potřebujeme vyhrát nejen pro ty tři body, ale taky pro klidnější klima v mužstvu,“ říká k zápasu kouč české reprezentace, který se musí obejít bez brankářské jedničky Petra Čecha, jenž si ve zmíněném duelu s Polskem přivodil svalové zranění. Zbytek nominovaných je v pořádku, přesto je otázkou, jaká základní jedenáctka vyběhne o půl šesté k zahajovacímu hvizdu anglického rozhodčího Martina Atkinsona.

Dalo by se říci, že dnešní zápas by měl být jasnou záležitostí českých fotbalistů, ale pozor Slovinci vstoupili do kvalifikace o hodně lépe než naši reprezentanti. Na úvod bojů o Mistrovství světa, které bude za dva roky hostit Jihoafrická republika, remizovali v Polsku 1:1. Ve druhém zářijovém zápase si doma dokázali poradit se Slovenskem a tři body si na své půdě připsali i v sobotu v utkání se Severním Irskem. Na svém kontě tak mají už sedm bodů a společně s Polskem tak vévodí třetí kvalifikační skupině.

Už z tohoto pohledu nepřiletěli do Česka pouze z povinnosti, naopak zde chtějíbodovat. „Ve hře jsou tři body, bude to zápas jako každý jiný, nechceme odjíždět s prázdnou. Češi jsou velice silní a musíme hrát sebevědomě jako v předchozích zápasech,“ řekl už před odletem kapitán Robert Koren, který však bude postrádat hned několik důležitých spoluhráčů. Karetní tresty si musejí odpykat Andrej Komač a Boštjan Cesar. Zranění jsou navíc útočníci Zlatan Ljubijankič a Milivoj Novakovič, jejichž start je stejně jako ten Mirnesa Šišiče nejistý.

I přes současné postavení obou týmů v tabulce vstoupí do zápasu v roli favorita český výběr. Na vítězství svěřenců Petra Rady vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.35. Myslíte si, že Slovinsko v Teplicích uhraje alespoň bod, pak si vsaďte na jeho neprohru - kurs je 2.75.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články