Hlavní obsah

Poradí si Liverpool bez Torrese?

Po dvou týdnech se opět rozbíhají evropské ligové soutěže. V anglické Premier league vyzve favorizovaný Liverpool aktuálně třináctý Wigan. Ten na Anfield Road nepřijíždí pouze na výlet. Vždyť letos v lednu zde Latics uhráli remízu 1:1.

Článek

V dosavadním průběhu sezony si Wigan nevede špatně. Dva úvodní zápasy mu sice nevyšly, ale poté si svěřenci trenéra Bruce zastříleli proti Hullu, kde zvítězili 5:0. Následovaly remízy se Sunderlandem (1:1), v Tottenhamu (0:0) a na konci září Latics zvítězili 2:1 nad nevyzpitatelným Manchesterem City. Naposled se hosté představili před vlastními fanoušky proti Middlesbrough a už se zdálo, že duel skončí remízou, ale v 89. minutě se trefil útočník Aliadiere a zajistil tři body pro Boro.

„Dokazujeme, že v současnosti jsme schopni hrát vyrovnanou partii s kýmkoliv a do dnešního souboje jdeme s plnou sebedůvěrou. Musíme si klást vysoké cíle. Loni se nám zde povedl skvělý výsledek a musíme doufat, že se nám něco podobného podaří zopakovat,“ říká trenér Steve Bruce.

Trenér hostí bude v útoku spoléhat především na zkušeného anglického útočníka Emile Heskeyho, který v městě u řeky Mersey strávil čtyři sezony mezi roky 2000 a 2004. Tradičním partnerem 30letého forvarda na hrotu je Amr Zaki. Egyptského útočníka však trápí natažený lýtkový a jeho start je nejistý. Teprve v pátek se pak k týmu připojili honduraští reprezentanti Maynor Figueroa a Wilson Palacios.

O velké síle Liverpoolu není pochyb. Reds patří druhá příčka za Chelsea jenom vinou horšího skóre a právě společně s Blues jsou jedinými týmy, které v letošním ročníku Premier league ještě nepocítili hořkost porážky. Jak připravit Liverpool o body v plné „kráse“ ukázal nováček ze Stoku, proti kterému svěřenci trenéra Beniteze uhráli v 5. kole jenom bezbrankovou remízu. Výhru 2:0 proti Evertonu zařídil Fernando Torres a další dvě trefy si schoval na souboj proti Manchesteru City. Ani ty by však domácím nestačili na vítězství, o kterém rozhodl až v 90. minutě Dirk Kuyt.

Právě holandský ofenzivní hráč by v útoku měl doplnit Robbieho Keana. Z duelu Belgie – Španělsko totiž uplynulo pouhých 16 minut a Fernando Torres musel kvůli problému s kolenem střídat. Mimo hru je i Ryan Babel, který si vymknul kotník v souboji Holandska v Norsku. Oslabena je i defenzíva Reds. V jejím středu bude totiž chybět v posledních týdnech jeden ze základních stavebních kamenů trenéra Beniteze – Martin Škrtel. Slovenského beka nahradí Daniel Agger.

„Zápasy po reprezentační přestávce jsou vždycky ošemetné a každý ví, že musíme vyhrát. Zároveň jsme na špici tabulky, ale především se musíme koncentrovat jenom na zápas s Wiganem a ne na další utkání,“ dodává trenér Benitez, jehož tým vyzve ve středu Atlético Madrid a příští víkend Chelsea.

Domácí Liverpool je jasným favoritem s kursem na výhru 1.25. Na vítězství Wiganu vypsala sázková kancelář bwin kurs 10.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 5.00.

Reklama