Hlavní obsah

Šlágr Serie A: AS Řím – Inter Milán

Eurotip.cz

Takřka kompletní sedmé kolo má dnes na programu nejvyšší italská fotbalová soutěž. Sedm duelů má výkop už v 15:00 a to nejlepší by mělo přijít nakonec. Na půl deváté má stanoven výkop duel AS Řím s Interem, který je jednoznačně největším tahákem celého ligového kola.

Článek

Římané nezačali novou sezonu zrovna šťastně, když nejprve remizovali doma s Neapolí a v Palermu utrpěli porážku 1:3. První výhru si Giallorossi připsali proti Reggině, ale na venkovní půdě opět prohráli, tentokrát s Janovem. Na konci září si AS udrželo domácí neporazitelnost, když díky brankám Panucciho a Vučiniče zdolalo Atalantu. Naposled se svěřenci trenéra Spallettiho představili v Sieně, které podlehli nejtěsnějším možným rozdílem.

Už v dnešním utkání by se mohla představit největší ikona AS, Francesco Totti. Ten v letošní sezoně kvůli zranění kolene odehrál pouhých 13 minut, ale v týdnu začal znovu trénovat. Přítomnost 32letého kapitána by pro domácí bezpochyby znamenala velkou psychologickou podporu a přišla by v ten nejvhodnější okamžik. Po souboji s Interem čeká na AS v Lize mistrů anglická Chelsea.

„Inter a Chelsea jsou těžcí soupeři, ale právě proti nim bychom se rádi chytli. Inter je možná ještě silnější než Blues, ale to nic nemění na tom, že jsme odhodlání zvítězit,“ říká záložník Alberto Aquilani, který dvěma góly zařídil výhru Itálie nad Černou Horou, za kterou se jednou trefil Mirko Vučinič. „Proti Itálii jsem neproměnil velkou šanci, ale schoval jsem si ten gól na dnešní zápas,“ říká 25letý forvard.

Inter rovněž vstoupil do sezony remízou, ale od té doby zdolal Catanii, Turín, Lecce a naposled 2:1 Bolognu. Jedinou porážku si svěřenci trenéra Mourinha připsali v 5. kole, kdy nestačili v městském derby na AC. Letos už Milánští svého soupeře jednou porazili, když po penaltách zvítězili v italském Superpoháru. „Je pravdou, že se nám v poslední době proti Římu dařilo. To ale nic nemění na tom, že to bude nesmírně těžké. Mourinho není v našem klubu moc dlouho a je nutné mu dát čas na nabrání zkušeností,“ říká prezident Nerazzurri Massimo Moratti, jehož tým loni v Římě zvítězil 4:1, ale v ligovém poháru utrpěl debakl 2:6.

Na straně domácích budou chybět vykartovaní obránci Panucci s Mexesem, které ve stoperské dvojici nahradí Brazilec Juan a zkušený Simone Loria. Na marodce hostí jsou již delší dobu záložníci Figo a Veira

Mírným favoritem je podle bookmakerů AS Řím s kursem na výhru 2.40. Pokud věříte aktuálně třetímu celku Serie A, vsaďte si na jeho vítězství u bwinu v největším kursu na trhu, 2.70. Na remízu je potom rovněž hodnotný kurs 3.20.

Reklama