Hlavní obsah

Slavia přivítá předpolední Kladno

Eurotip.cz

Po úspěšném derby a následné reprezentační přestávce se dnes úřadující mistr Gambrinus ligy - Slavia Praha - představí doma v Edenu v zápase s Kladnem. Favorit je zcela jasný, ale o výsledku utkání se rozhodne na hřišti.

Článek

Slávistické ohlasy po derby se Spartou se nesly pouze v superlativech, ale rozhodně se není čemu divit. Sešívaní totiž zcela ovládli zápas na Letné a výhrou 4:1 si navíc upevnili první příčku v tabulce. Tu dnes mohou potvrdit v domácím duelu s Kladnem, na které je mužstvo trenéra Karla Jarolíma určitě připraveno.

„Je sice pravda, že poslední ligové zápasy se nám povedly, ale předchozí úspěchy nám body nepřinesou. Je třeba začít znovu u poctivé práce celého týmu, vytvářet si šance a důrazně je proměňovat. Každý zápas je jiný, statistiky, které v Edenu zatím máme, jsou sice příjemné, ale čísla sama o sobě nic neznamenají,“ řekl trenér mužstva, které ve svém novém svatostánku letos ještě neinkasovalo. Slavia se dnes musí obejít bez zraněné čtveřice Dušan Švento, Peter Grajciar, Gianluca Litteri a Ronald Šiklić.

Kladno zdaleka tak úspěšné jako domácí není. Momentálně je dokonce až předposlední, a jak to tak vypadá, i letos bude bojovat na chvostu tabulky o udržení. Po domácí výhře s Olomoucí Středočeši dvakrát prohráli venku a i z posledního domácího duelu s Českými Budějovicemi chtěli jistě víc než bod za bezbrankovou remízu.

Do duelu se Slavií tak jde Kladno v pozici jasného outsidera a v Edenu tak může pouze překvapit. „Musím říci, že nejenom podle tabulky, ale i podle kvality je mužstvo Slavie rozjeté a hraje velmi dobře. Při ostatních zápasech na hřištích silných soupeřů věříme, že vyhrajeme. Tentokrát se budeme snažit překvapit,“ řekl kladenský trenér Martin Hřídel, jehož kádr se na konci přestupního termínu rozšířil o tři nová jména - Herzán, Smutný a Jurkič. Hosté se v Edenu musí obejít bez Pavla Bartoše, Františka Mašanského, Ondřeje Szaba a Tomáše Dubského.

Favoritem utkání jsou podle expertů bwin Slávisté, jejichž vítězství ocenili kursem 1.23. Vsadit si můžete i na remízu a to s kursem 5.00 rovných nebo rovnou na vítězství Kladna - kurs je 10.50.

Reklama