Hlavní obsah

Liverpool bez Torrese proti jeho vychovateli Atletiku

Fotbalová Liga mistrů včera přinesla brankové hody, které se očekávají i v dnešním souboji Atletika Madrid s Liverpoolem. Reds v poslední době poměrně dost inkasují, přesto své soupeře zvládají porážet. Tři body by dnes jistě rádi získali v zápase s Atletikem, které v předchozích dvou duelech Ligy mistrů skórovalo stejně jako Liverpool pětkrát.

Článek

Atletiko Madrid vstoupilo do letošní sezony náramně. V domácí soutěži získalo z úvodních 12 možných hned 9 bodů a v Lize mistrů vyhrála oba úvodní zápasy. V předchozích týdnech však tak nadšení v Madridu nebyli. Indios prohráli s městským rivalem Realem, Barcelonou i Sevillou a v tabulce Primera division se tak propadli na osmou příčku tabulky.

Chuť si dnes svěřenci trenéra Javiera Aguirrea mohou spravit v dalším těžkém duelu, který tentokrát sehrají v rámci Ligy mistrů a vzhledem k dosavadnímu vývoji skupiny D se mohou výrazně přiblížit postupu do osmifinále. „Bylo to špatně, protože jsme nezvádli tlak, jaký byl na nás vyvíjen. A to náš přišlo draho,“ říká před dnešním zápasem kouč Atletika, který v posledním zápase Ligy mistrů s Marseille byl svědkem vzájemné potyčky táborů fanoušků. Díky té se dnešní zápas měl uskutečnit 300 kilometrů od stadionu Atletika, ale vzhledem k pořadatelským problémům UEFA tento krok odložila. Ve stoperské dvojici týmu z Madridu dnes bude chybět zraněný Tomáš Ujfaluši, jehož místo by měl zaujmout John Heitinga. Fit stále nejsou dlouhodobí marodi Maxi Rodríguez a Pablo Ibáňez.

Liverpool ohlásil tuto sezonu především útok na titul v Premier league, což se mu zatím daří, ale ani v Lize mistrů si nevede špatně. Stejně jako domácí totiž vyhrál úvodní dva zápasy a není moc představitelné, že by měl na jaře chybět v osmifinále. V posledních týdnech zní heslo Liverpoolu - nevzdávat se a hrát do konečného hvizdu. To Reds potvrdili i o uplynulém víkendu, kdy doma ještě v 80. minutě prohrávali s Wiganem a nakonec zápas dotáhli do vítězného konce. „V tomhle jsme se oproti loňsku zlepšili, že umíme otáčet nepříznivé zápasy,“ řekl po utkání útočník Dirk Kuyt, střelec víkendové vítězné trefy.

Tři vstřelené branky by mohli Liverpoolu stačit na vítězství i dnes, ale zaznamenat je, nebude určitě pro momentálně druhý celek Premier league nic jednoduchého. Tím spíše, že od minulého týdne postrádá manažer Rafael Benitez svého hvězdného forvarda Fernanda Torrese, jenž si tak dnes nezahraje proti klubu, který ho pro velký fotbal vychoval. Dlouhodobě jsou navíc mimo hru Fabio Aurelio, Martin Škrtěl, Philipp Degen a Ryan Babel.

Utkání nemá favorita, na Atletiko si můžete vsadit s kursem 2.50. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin kurs 2.55.

Reklama