Hlavní obsah

České Budějovice jsou povzbuzeny

Česká hokejová extraliga sice mírně zvolnila tempo, ale přesto se dnes dohraje již její osmnácté kolo. Slavia se bude snažit upevnit své vedoucí postavení v lize v přímém souboji o první místo s jejím oblíbeným soupeřem z Vítkovic. Doma hraje i druhý pražský celek, protože Sparta hostí Třinec. Plzeň míří na jih.

Článek

České Budějovice se netajily tím, že tentokrát se již skutečně chtějí nacházet při konečném účtování sezóny opět o stupeň výše. Místo toho se dívají na naprostou většinu soupeřů zdola a tento smutný fakt ještě násobí skutečnost, že mají odehrán o jeden zápas více než klub, který je na tom stejně bodově jako ony. Jihočeši do sezóny vstoupili se střídavými úspěchy, ale ke katastrofě došlo v říjnu. V tomto měsíci totiž marně čekají na jakoukoli extraligovou výhru, i když většinu zápasů prohráli jen těsně. V žádném z nich ovšem nedokázali vstřelit více než dvě branky. Špatné výsledky rozproudily debaty o možných změnách, které se také dostavily. Útok přišel posílit Bílek a obranu Jareš. Trenér Bokroš zatím na svém místě zůstal a ve středu tedy mohl s Českými Budějovicemi slavit vítězné utkání alespoň v lize mistrů.

Plzeň se díky výtečnému vstupu do nového ročníku dlouho rvala přímo o první příčku. Těžila ze spolupráce prvního útoku a výtečných domácích výsledků. Na čelo tabulky ovšem nyní mírně ztrácí. Od poslední třetiny září dlouho marně hledala cestu k bodům na ledě soupeřů. Když se jich právě před týdnem dočkala, nedokázala je potvrdit doma v západočeském derby. Nic to však nemění na faktu, že Plzeň zůstává nejlépe stříjejícím klubem ligy, jehož hřáči ovládají i celkové kanadské bodování. Zlepšit však potřebuje hru vzad, protože právě nestálá obrana jí v minulé sezóně zabránila v cestě za lepším umístěním. Trenér může doufat, že týmu dnes v tomto směru pomůže návrat obránce Hudce.

Bookmakeři bwin očekávají poměrně vyrovnaný duel, v němž pouze mírně favorizují středeční výhrou povzbuzený domácí celek. České Budějovice by sice mohly být unavenější, ale nemusely nikam cestovat a jejich první extraligová výhra po více než třech týdnech je oceněna kursem 2,35 . Hosté v zářijovém duelu v opačném gardu uštědřili soupeři debakl, když mu málem načepovali desítku. Tentokrát si lze na Plzeň vsadit v kursu 2,45 .

Reklama