Hlavní obsah

Pardubice opět s posledním

Česká hokejová extraliga má dnes na programu předehrávku 20. kola. Jako domácí v ní budou vedeny České Budějovice, které by se rády dostaly ze samého chvostu tabulky, ale stane se tak pouze, když dnes porazí Pardubice.

Článek

České Budějovice sice hájí české barvy v Lize mistrů, ale v současné době není v Extralize horšího celku. Pouze čtyřikrát se Jihočeši prozatím radovali z tříbodového vítězství - naposledy 28. září po domácím duelu se Spartou. Během posledních deseti zápasů získali pouhé dvě výhry na nájezdy, což je jistě málo.

V zápasech se silnými soupeři se však svěřenci Ernesta Bokroše umí vytáhnout a dnes to jistě chtějí potvrdit v duelu se čtvrtými Pardubicemi. Jednoduché to však jistě mít nebudou a po prohře na Kladně v týmu navíc není zrovna nejlepší atmosféra. Kouč Bokroš po zápase ani nedokázal komentovat hru svého týmu a je otázkou, jak dlouho na lavici Jihočechů ještě vydrží, jelikož se spekuluje i o jeho návratu na Slovensko, kde se uvolnilo místo na lavičce Slovanu Bratislava.

Pardubice nevstoupily do letošní sezony zrovna nejlépe, ale postupem času získaly pevnou půdu pod nohama a začaly vítězit. Momentálně tak Východočeši v tabulce figurují jako čtvrtí, i když nutno uznat, že na vedoucí duo Vítkovice - Slavia už ztrácí poměrně dost bodů. Mohlo být však pro ně lépe, kdyby v neděli neprohráli v CĚZ Aréně s v tu dobu posledním Znojmem.

Shodou okolností je dnes opět čeká poslední tým soutěže a do zápasu jdou s jasným cílem. „Neradi bychom zase prohráli s týmem z posledního místa. Musíme se vyvarovat neproměňování šancí jako proti Znojmu. V Českých Budějovicích na užším hřišti musíme být důraznější a rychlejší,“ řekl asistent trenéra Jiří Seidl.

Moeller však není na východě Čech favoritem a vsadit si tak na něj můžete s kursem 2.70. Věříte-li naopak domácím, pak si na ně vsaďte s kursem 2.10, na remízu je 4.25.

Reklama