Hlavní obsah

Kdo uspěje v souboji prvního s posledním?

Anglická Premier league dnes nabízí 8 zápasů jedenáctého kola. Jako poslední, tedy až v 18:30, na sebe narazí na White Hart Lane aktuální lídr celé soutěže Liverpool a zatím poslední Tottenham. Kohoutům se však v posledních utkáních začalo dařit a v domácím prostředí by jistě rádi favorita zaskočili.

Článek

Tottenham do sezony vstoupil velmi špatně, když v prvních osmi utkáních získal pouhopouhé dva body za remízy s Wiganem a také překvapivě s Chelsea. Na začátku října Kohouti nestačili ani na nováčky Hull (0:1) a Stoke (1:2), což stálo trenéra Juande Ramose trenérské křeslo. Na něm ho nahradil dosavadní trenér Portsmouthu Harry Redknapp, jehož příchod londýnskému celku zatím svědčí.

Minulý týden Tottenham zdolal před vlastními fanoušky po brankách Pavlyuchenka a Benta 2:0 Bolton a bodově nevyšel na prázdno ani ve středečním souboji na půdě favorizovaného Arsenalu. Na Emirates Stadium prohrávali Spurs už 2:4, ale v závěrečném trháku dokázali díky trefám Jenase a Lennona srovnat na konečných 4:4.

„Dostali jsme hloupé góly, ale nevzdali jsme se. Musíme ale zamezit tomu, abychom dostávali tolik gólů. Inkasovali jsme ze standardních situací, přestože jsme se na ně připravovali. Ale chlapci byli fantastičtí. Je tu cítit opravdový týmový duch a odhodlání,“ řekl po remíze 61letý trenér Redknapp.

Do sestavy domácích by dnes mohl vrátit kapitán Ledley King, který do souboje s Gunners nenastoupil. Kvůli suspendaci si naopak nezahraje obránce Michael Dawson. O místo v základní jedenáctce si povedeným střídáním naposled výrazně řekl 21letý záložník Aaron Lennon. V útoku pravděpodobně dostane přednost před Pavlyuchenkem Darren Bent, který skóroval v posledních třech utkáních. Na svou šanci čeká také teprve 19letý ofenzivní Mexičan Giovani Dos Santos.

Liverpool zůstává po deseti odehraných kolech jediným týmem, který doposud neprohrál. Reds navíc vyhráli posledních 5 ligových utkání, mezi kterými se vyjímá výhra 1:0 na Stamford Bridge proti Chelsea. Svěřencům trenéra Beníteze se dařilo i ve středu, kdy po úspěšně proměněné penaltě kapitána Gerrarda zdolali nejtěsnějším možným rozdílem Portsmouth.

Proti Pompey jenom střídali Alberto Riera s Robbie Keanem a Daniel Agger s Javierem Mascheranem se na trávník vůbec nepodívali. Je tudíž velmi pravděpodobné, že právě tato čtveřice dnes dostane přednost. Pošetřit síly na úterní duel Ligy mistrů proti Atléticu Madrid by tak mohli hráči jako Hyypia, Leiva, Pennant či Babel. Podstatný otazník visí nad startem Fernanda Torrese, který začal s lehkým tréninkem a do utkání nejspíš nezasáhne.

„Hráči Spurs se chtějí zalíbit novému trenérovi. Mají hodně kvalitních fotbalistů a potřebují čas, ale samozřejmě by měli být v tabulce o něco výše. Pavlyuchenko, Modrič, Jenas nebo Bentley jsou v útoku hodně nebezpeční,“ dodává na adresu soupeře lodivod hostí Rafa Benitez.

Na vítězství Spurs vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.55. Favoritem tohoto duelu je pochopitelně Liverpool s kursem na výhru 2.00 rovné. Pokud věříte v překvapení v podání domácích, můžete využít pěkného kursu 1.71 na neprohru Tottenhamu.

Reklama