Hlavní obsah

Edmonton cestuje dál

Eurotip,cz

V pěti zápasech se dnes budou dělit body v zámořské NHL. Jako první započne duel v jihovýchodní divizi mezi Carolinou a Atlantou. V pacifické divizi se střetnou Phoenix a San Jose, což jsou kluby, které včera včera uspěly především díky dobré obraně. V jednom ze dvou mezikonferenčních utkání přivítá New Jersey Edmonton.

Článek

Ďáblové začali sezónu dobře, ale závěr října naznačil možné problémy. New Jersey ho dohrálo bez letních zkušených posil v útoku Holíka a Rolstona. Do druhého měsíce nového ročníku vstoupil klub vysokou výhrou, kterou ovšem zkalila zásadní skutečnost. Pochroumaný loket totiž na několik měsíců vyřadil ze hry brankáře Martina Brodeura, který je dlouholetým pevným pilířem hry klubu. Trenér se navíc musí vyrovnat s celou řadou dalších absencí. Včera například nenastoupili obránci Paul Martin a Andy Greene a zápas nedohrál útočník Brian Gionta a obránce Bryce Salvador. Nyní nastupující brankář New Jersey Kevin Weekes nemá snadnou práci za týmem, který v tomto týdnu skóroval ve hře pouze čtyřikrát ve třech utkáních. Vázne také využívání přesilových her.

Olejáři prochází i nadále sezónou ve vlnách. Čtyři výhry následovalo v říjnu pět proher. Listopad opět začal Edmonton na vítězné vlně, kterou v polovině tohoto týdne vystřídaly dvě těsné vícególové porážky. Klub nemá jednoznačnou brankářskou jedničku. Většinu říjnových výher si připsal Mathieu Garon, na začátku listopadu dostával přednost Dwayne Roloson. Do hry navíc zasahuje i Jeff Drouin-Deslauriers, který prvního jmenovaného muže v masce nahradil po polovině čtvrtečního utkání. Průměr inkasovaných branek Edmontonu v listopadových zápasech je přes různorodé změny vysoký. Trenér také řeší další problémy s obranou, protože s nepříjemnými následky posledních zápasů se vyrovnávají Ladislav Šmíd a Denis Grebeškov.

Bookmakeři bwin nepředpokládají, že by dnes sehrála větší roli únava. Na vítězství domácího New Jersey vypsali kurs 2,25 . Hosté cestují již více než týden a daří se jim střídavě. Dnes je odpočinutější Edmonton v kursu 2,55 mírným outsiderem.

Reklama