Hlavní obsah

Boleslav uvidí souboj o druhou příčku

Gambrinus liga má dnes na programu závěrečný duel třináctého kole, který může hodně zdramatizovat boj o podzimního mistra. Slavia včera zaváhala v Českých Budějovicích a porazí-li dnes Mladá Boleslav Ostravský Baník, pak bude na Sešívané ztrácet opět pouhé dva body. Zvítězí-li naopak hosté, posunou se právě před Středočechy na druhé místo tabulky.

Článek

Cesta za tímto cílem však nebude pro Boleslavské rozhodně jednoduchá. Po těžkých duelech se Slavií a Libercem, z kterých Škodováci vyválčili vždy po bodu, je totiž čeká další silný soupeř, mající rovněž zálusk na titul.

„Ve dvou posledních remízových utkáních se Slavií Praha a Slovanem Liberec jsme dva body nezískali, ale čtyři ztratili. Jsem přesvědčený, že jsme v těch zápasech měli na zisk šesti bodů. Ale takový je fotbal. Proti Baníku Ostrava samozřejmě chceme vyhrát, protože v domácím prostředí se od boleslavského mužstva nic jiného nečeká, než vítězství,“ nastínil jasný cíl svého mužstva boleslavský trenér Pavel Hapal, jehož mužstvo opět poženou kupředu vyprodané tribuny.

S největší pravděpodobností výhodu ještě lepší divácké kulisy měl před týdnem na Bazalech Baník v zápase se Spartou. Pražané předvedli v Ostravě prachbídný výkon, po kterém odjížděli z východu republiky s prázdnou. „Je to fajn, na druhou stranu z toho nechci dělat vědu. Je to dílčí úspěch, třeba po jarní výhře nad Bohemians a konečném třetím místě v lize jsem byl spokojenější. Teď nás bohužel brzdí ztráty, třeba ta v Teplicích, kde jsme neměli prohrát. Takové zápasy devalvují výhry, jako byla ta pondělní,“ klidnil nadšení ostravský kouč Karel Večeřa, jehož tým dnes čeká nesmírně těžký zápas v Boleslavi, který ho však může posunout na druhou příčku tabulky.

„Jedeme do Mladé Boleslavi zkusit uhrát dobrý výsledek, a kdyby se to povedlo, tak se pak rádi podíváme na tabulku. Teď fakt neprobíráme, jestli po dalším kole budeme druzí, třetí..,“ nechal se slyšet mladý obránce Řezník, který před týdnem přihrál na úvodní gól utkání se Spartou.

Utkání je podle bookmakerů společnosti bwin hodně nečitelné - na vítězství domácích vypsali kurs 2.20. Na hosty z Ostravy si můžete vsadit s kursem 3.00 rovné a na remízu 3.10.

Reklama