Hlavní obsah

Zakončí Dukla podzim vítězně?

Tradiční páteční druholigová předehrávka je dnes dokonce trojnásobná. Nejpikantnější zápas je na programu od 19 hodin na Julisce, kam míří čtvrtá Čáslav. Domácí Dukla je v tuto chvíli třetí, ale případná porážka by ji z této příčky sesadila.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Naopak případné vítězství posune Duklu v tabulce vzhůru a to hned těsně za vedoucí Bohemians 1905, kteří by zůstali první jen díky lepšímu skóre. V úvodu sezony to však pro Duklu nevypadalo tak růžově, ale postupem času nesmírně zkušené mužstvo začalo bodovat a nyní je jakýkoliv jiný výsledek než vítězství pro mužstvo trenéra Güntera Bittengela zklamáním.

Minulý týden však takové pocity prožívat nemuselo, jelikož zvítězilo ve Vítkovicích, když se o jedinou branku utkání postaral bývalý kanonýr Slavie či Brna Luděk Zelenka. „Bylo to o velké trpělivosti, hráli jsme svoji hru a čekali na příležitost. Ta přišla už v prvním poločase, ale nakonec jsme využili až tu ve druhé půli. A po vyloučení jejich hráče jsme měli i další příležitosti,“ řekl k poslednímu zápasu kouč Bittengel, jehož tým dnes čeká poslední podzimní kolo, které je zároveň jarní předehrávkou. „Po začátku, který nám nevyšel, musíme být spokojeni. Časem se vše stabilizovalo a přišly dobré výsledky a postup tabulkou vzhůru,“ zhodnotil lodivod na lavičce Dukly první polovinu sezony.

Není tak divu, že fanoušci Dukly začínají přemýšlet i o postupu mezi elitu. Tento fakt mají ve svých hlavách určitě i příznivci Čáslavi, která odstartovala do nového ročníku famózně, ale od začátku září získala na hřištích soupeřů jen jeden bod a právě díky tomu se v tabulce postupně propadá. Vše je ale stále hratelné a dnešní zisk může vylepšit pozici, na které Čáslavští přezimují.

„Náš způsob hry doma je hodně kontaktní a hodně agresivní, jenom škoda, že to nedokážeme přenést i na hřiště soupeřů, kde bych si představoval větší nasazení,“ řekl čáslavský kouč Miroslav Koubek, jehož tým by jistě rád uspěl i dnes. „Na Duklu pojedu vyhrát a zase dát gól,“ nechal se slyšet podzimní druholigový král střelců Miloslav Strnad.

Čáslavi se venku moc nedaří a není tak překvapením, že je dnes favoritem domácí Dukla s kursem 1.90 na vítězství. Remíza si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.00 rovné a vítězství hostů 4.00 rovných.

Reklama