Hlavní obsah

Potvrdí Liverpool pozici favorita?

Liverpoolu patří aktuálně druhá příčka jen vinou horšího skóre oproti vedoucí Chelsea. V úvodním utkání 13. kola nejvyšší anglické fotbalové soutěže zajíždějí Reds na půdu Boltonu, který se nachází ve velmi vyrovnaném středu tabulky. Vždyť poslední West Brom ztrácí na Wanderers jenom tři body.

Článek

Bolton se dočkal prvního vítězství v sezoně až v pátém kole, když zvítězil na půdě West Hamu. Další tříbodový zisk pro Trotters přišel na začátku tohoto měsíce, když v domácím prostředí zdolali 2:0 ambiciózní Manchester City. Minulý týden Bolton znovu bodoval naplno, poté co nejtěsnějším možným výsledkem porazil prozatimní překvapení sezony – nováčka z Hullu.

Marodka domácích je prázdná, tudíž trenér Gary Megson může postavit nejsilnější možnou sestavu. Ta bude navíc posílena o kapitána Kevina Nolana, který shlédnul souboj s Hullem kvůli karetnímu trestu pouze z pozice diváka. „Proti Liverpoolu se nemůžete soustředit pouze na jednoho hráče. Pokud zastavíte jednoho, je zde stále 10 dalších, kteří jsou schopni vám způsobit problémy. Příkladem je třeba Steven Gerrard. My se musíme zaměřit na Liverpool, ne pouze na Gerrarda,“ dodává domácí lodivod Megson.

Hosté z posledních sedmi ligových utkání všechna vyhráli. Výjimkou byl pouze souboj 9. kola s Tottenhamem, kdy Reds přišli o bod za remízu až v 90. minutě. Minulý víkend si Liverpool poradil 3:0 s Bednářovým West Bromwichem, když se mezi střelce zapsal dvakrát Robbie Keane a v závěru pečetil výsledek Alvaro Arbeloa.

Ve středu si Reds zopakovali souboj s Kohouty z Tottenhamu a v kombinované sestavě utrpěli porážku 2:4. Do hry se nedostali hráči jako Steven Gerrard, Robbie Keane, Jamie Carragher, Pepe Reina, Dirk Kuyt nebo Javier Mascherano. Celá šestice by dnes měla nastoupit hned od úvodu, stejně tak jako Fernando Torres, který proti londýnskému celku odehrál po zranění 55 minut. Kvůli kartám si však nezahraje Alvaro Arbeloa, a tak se na pravý kraj obrany buď posune Jamie Carragher, nebo dostane příležitost 20letý Stephen Darby.

Liverpool vstupuje do tohoto ligového kola se šestibodovým náskokem na Arsenal a osmibodovým odstupem na obhájce prvenství United. „Bodový rozdíl není v této fázi tak důležitý. Samozřejmě je lepší mít náskok, ale je příliš brzy na to, aby se dalo hovořit o něčem rozhodujícím. Je to stále stejná písnička. Liga je běh na dlouhou trať,“ říká trenér hostí Benitez, který byl včera vyhlášen nejlepším manažerem Premier league za měsíc říjen.

Bookmakeři pochopitelně favorizují hostující Liverpool s kursem na výhru 1.75. Na úspěch domácího Boltonu si můžete vsadit v lákavém kursu 4.45 a na remízu je kurs 3.30.

Reklama