Hlavní obsah

Unavený Montreal cestuje dál

Eurotip.cz

V neděli se v NHL odehraje vůči sobotě poloviční počet utkání. Jako první se v jihovýchodní divizi pokusí probudit z letargie Carolina, která se střetne s Tampou Bay vedenou novým trenérem. V pacifické divizi se utkají Anaheim s Los Angeles, což jsou kluby, které byly na začátku víkendu poraženy stejným soupeřem. St. Louis hostí Montreal.

Článek

Domácí klub začal sezónu velmi nadějně, ale s poslední říjnovou dekádou přišly problémy, z nichž dosud nevybředl. St. Louis prohrálo v normální hrací době sedm z posledních deseti utkání. U většiny z nich byl v brance Chris Mason, který marně čeká v novém působišti na svůj první úspěch. Klubu se nejprve přestalo dařit doma a na začátku listopadu se nedokázal zvednout ani při desetidenním cestování. Až v jeho samotném závěru dokázal v pátek vyhrát, když sice ztratil dvougólové vedení, ale nakonec uspěl v prodloužení. Jedním z problémů mužstva jsou některé absence, jimž vévodí nepřítomnost zkušeného Paula Kariyi. St. Louis se tak nyní většinou musí opřít o útočnou řadu mladíků, kterou tvoří David Perron, Patrik Berglund a v posledních zápasech nejproduktivnější hráč klubu Lee Stempniak. Velmi špatně vyznívá především hra obránců, kteří nepodporují útok a nezvládají ani svoji základní úlohu.

Montreal měl impozantní vstup do sezóny, ale druhý měsíc, který se nyní překlopil do druhé poloviny, mu zatím příliš radosti nepřinesl. Jeho výkony se staly značně nevyrovnanými, což dobře dokumentuje příklad z tohoto týdne. Brankář Carey Price nejprve v úterý udržel čisté konto a ve čtvrtek naopak inkasoval šest gólů. Včerejší zápas odchytal velmi dobře Jaroslav Halák, ale k bodům chabě střílejícím spoluhráčům přesto nepomohl. Montrealu se tak poprvé v nové sezóně přihodilo, že nebodoval ve dvou zápasech v řadě za sebou. Jeho hráči také ještě tento týden nevyužili ani jedinou přesilovku. Mužstvo netrápí významná zranění, i když ani dnes nebude moci nastoupit v plné síle. Klubové kanadské bodování po vlažném rozjezdu ovládl v létě příchozí Alex Tanguay.

Bookmakeři bwin nevidí ve větším odpočinku domácího klubu výraznou výhodu a v mezikonferenčním duelu favorizují hostující celek. Na výhru domácího St. Louis vypsali kurs 2,7 . Hosté venku v listopadu příliš často inkasují, když mají v normální hrací době průměr obdržených gólů 4,75. Přesto je dnes vítězství Montrealu oceněno kursem 2,15 .

Reklama