Hlavní obsah

Získá Aston Villa další skalp týmu z velké čtyřky?

Až v 18:30 přijde na řadu souboj třetího Manchesteru United s pátou Aston Villou, která na svého soupeře ztrácí jediný bod. Villans minulý týden vyloupili stadion Arsenalu a nyní před nimi stojí další velká výzva. Ta je umocněna tím, že celek z Birminghamu s Rudými ďábly prohrál v Premier league posledních 11 zápasů a loni v obou měřeních sil obdržel 4 branky.

Článek

Svěřencům trenéra O´Neilla se proti celkům z velké čtyřky tradičně příliš nedaří, když dokázali zvítězit pouze ve dvou z pětatřiceti zápasů s nejsilnějšími týmy v Anglii. Minulý týden se Villans tomuto pravidlu vzepřeli a zdolali Arsenal 2:0. „Po dvou porážkách musíte převést velký charakter a odhodlání. Myslím, že my jsme tyto vlastnosti prokázali ve velkém množství. Bylo to skvělé vystoupení, ale sezona je dlouhá,“ upozorňuje trenér Martin O´Neill, jehož svěřenci předtím nestačili na Newcastle (0:2) a Middlesbrough (1:2), což je před soubojem s Gunners pasovalo spíše do pozice outsidera.

Ze souboje na Emirates Stadium si zranění stehna odnesl krajní obránce Carlos Cuellar, jehož post pravého beka zaujme Luke Young a na druhé straně obrany domácích se představí Nicky Shorey. Ve středečním přátelském utkání Anglie s Německem se ukázala hned trojice domácích hráčů – Gareth Barry, Ashley Young a hlavně Gabriel Agbonlahor, který si v týmu Albionu odbyl premiéru. V útoku by 22letého forvarda mohl navíc doplnit John Carew, kterého doposud trápily problémy se zády.

„Oni milují hrát ve Villa Parku. Je to jejich oblíbený stadion. Věřím, že série jsou od toho, aby se zastavily. Budeme muset hrát stejně jako proti Arsenalu. Ptáte se, jestli jsme schopni tento výkon zopakovat? Ano,“ říká odhodlaný trenér O´Neill.

Hosté z posledních 15 utkání ve všech soutěžích prohráli pouze jednou, když ve 12. kole prohráli s Arsenalem 1:2. Minulý týden si hráči United alespoň částečně spravili chuť, když rozstříleli 5:0 Stoke City. „Mohou klidně skončit v první čtyřce. Nachází se v dobré pozici a další průběh soutěže bude velmi zajímavý,“ říká na adresu dnešního soupeře Alex Ferguson.

Na marodce Manchesteru se k Paulu Scholesovi a Owenu Hargreavesovi připojil také bulharský forvard Dimitar Berbatov. Šanci v útoku tak nejspíš dostane duo Tevez-Rooney podporované Cristianem Ronaldem, který proti Stoku vstřelil dvě branky. Zhruba na měsíc je mimo hru i Wes Brown, jenž podstoupil operaci kotníku.

„Víme, co stojí za výsledky Aston Villy. Mají kvalitní mladé hráče s velkým množstvím energie a nadšení. Po úspěchu na Emirates budou určitě v dobrém rozpoložení. My však věříme, že utkání s nimi můžeme dovést do vítězného konce,“ dodává záložník hostí Michael Carrick.

Pokud stejně jako Michael Carrick věříte v úspěch Manchesteru, vsaďte si na jeho výhru v kursu 1.75. Ve vítězství Aston Villy bookmakeři sázkové kanceláře bwin příliš nadějí nevkládají, když určili kurs 4.45. Na remízu si potom můžete vsadit v obligátním kursu 3.30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články