Hlavní obsah

Edberg nebo Rusedski se přiblíží semifinále

Tenisový turnaj Masters veteránů začal teprve včera, ale jméno hráče, který si s velkou pravděpodobností zahraje ve finále, se dozvíme už po dnešku. Ve skupině B si to v Royal Albert Hall rozdají finalista US Open z roku 1997 domácí Brit Greg Rusedski a šestinásobný grandslamový vítěz Stefan Edberg ze Švédska. Oba byli v úvodních zápasech stoprocentní.

Foto: internet

35letý Greg Rusedski dostal možnost startovat na turnaji Masters veteránů.

Článek

Greg Rusedski dostal možnost na turnaji startovat, protože patří mezi významné tenisty hostitelské země a před necelými třemi měsíci oslavil 35. narozeniny. Tato věková hranice je totiž první podmínkou účasti na Black Rock Tour of Champions, série turnajů slavných tenisových veteránů. Druhou podmínku pro start splnil Rusedski už v roce 1997, kdy hrál finále US Open.

Black Rock Tour of Champions se mohou účastnit jen hráči, kterým je nejméně 35 let a zároveň byli světovou jedničkou, triumfovali v Davis Cupu či hráli grandslamové finále.

Držiteli 15 titulů ATP se premiéra povedla, když včera v prvním zápase skupiny B porazil 6:3 a 7:6 Francouze Guye Forgeta.

Ve druhém včerejším utkání skupiny B se radoval Švéd Stefan Edberg z výhry 6:4, 6:3 nad Australanem Patem Cashem.

Dnešní duel mezi Rusedskim a Edbergem tak logicky jednoho z nich výrazně přiblíží k nedělnímu finále, do kterého se kvalifikují vítězové skupin.

42letý Edberg už má jeden start na turnaji série Black Rock Tour za sebou. Šestinásobný grandslamový šampion a vítěz 42 titulů ATP debutoval letos v září v Paříži a premiéra se mu nemohla povést lépe - po výhrách nad Rakušanem Musterem, Francouzi Forgetem a Lecontem a Španělem Bruguerou triumfoval.

Edberg s Rusedskim se během aktivní kariéry utkali jednou a z výhry 7:6(9) 6:4 6:7(7) 7:6(5) se v roce 1993 v prvním kole Wimbledonu radoval Švéd.

Větší tenisové kvality jsou na straně Edberga, ale věkový rozdíl a domácí prostředí hrají do karet Rusedskimu. Proto nejspíš bookmakeři bwin váhají nad favoritem zápasu. Na Rusedskiho nabízejí kurs 1.82, na Edberga 1.88.

Reklama