Hlavní obsah

Pomůže domácí prostředí Makedonkám k prvním bodům?

Eurotip.cz

Na házenkářském ME v Makedonii jsou dnes na programu zápasy druhého kola základních skupin C a D. V „ déčku“ na sebe od 20.15 narazí družstva, která v prvních střetnutích zvítězila, proti těm, co jsou zatím bez bodu. Domácí reprezentantky nestačily v zahajovacím zápase na favorizované Němky, Chorvatky přehrály Srbsko.

Foto: ehf-euro.com

Chorvatky Arslanagičová a Penežičová se radují ze vstřelené branky v zápase se Srbskem.

Článek

Makedonky, které se díky pořadatelství nemusely prodírat kvalifikačními koly, čekaly na úvod Němky prahnoucí po úspěchu, jelikož se jim v poslední době příliš nedařilo. S těžkým soupeřem se popasovaly poměrně statečně, a po takřka vyrovnaném průběhu prvního poločasu, i v prvních patnácti minutách druhé části držely s favoritem krok. Poté se však podařilo Němkám odskočit na rozdíl čtyř branek a tento náskok si již po zbytek zápasu pohlídaly.

Chorvatky, které přešly v kvalifikačním dvojutkání přes Černou Horu, začaly svůj první zápas v Makedonii výborně, a po prvním poločase proti Srbkám byl stav jednoznačně v jejich prospěch (17-8). Následná ztráta koncentrace a množství chyb vedli ke snížení Srbek až na jediný gól, aby samotný závěr byl opět jednoznačně v režii Chorvatek. Ve vzájemných duelech letos vždy vyhrály Chorvatky, naposledy na konci listopadu na turnaji v Maďarsku o deset branek.

Chorvatský trenér Zdravko Zovko má se svým týmem, postaveným především na hráčkách z celku Podravka Vegeta, velké cíle. Proti Srbkám se nejvíce střelecky dařilo Penežičové a Golubicové, obě vstřelily po sedmi brankách.

Domácí budou spoléhat především na svou nejlepší střelkyni Juliji Portjankovou z týmu Kometal Gjorce Petrov, která dala Němkám osm gólů.

Pomůže vyprodaná hala ve Skopje Makedonkám k bodům? Bookmakeři bwin věří více Chorvatkám, na jejichž výhru si můžete vsadit v kursu 1.40, v případě, že věříte Makedonkám, je pro vás připraven kurs 3.35 a na nerozhodný výsledek kurs 11 rovných.

Reklama