Hlavní obsah

Bolton přivítá Chelsea

Aktuálně devátý celek nejprestižnější fotbalové soutěže světa Bolton dnes hostí na Reebook Stadium druhou Chelsea. Ta v případě tříbodového zisku může překonat 48 let starý rekord Tottenhamu ve vítězstvích v řadě na stadionech soupeřů, jehož hodnota je momentálně 10 utkání.

Článek

Chelsea letos zvítězila ve všech sedmi venkovních utkáních a v nastoleném trendu chce pokračovat i proti Boltonu. V posledních dvou duelech na Stamford Bridge ale hosté ani jednou nevyhráli. Nejprve jenom remizovali s Newcastlem 0:0 a minulý týden dokonce podlehli nepříliš favorizovanému Arsenalu, jehož vítězství 2:1 obstaral Robin van Persie.

„Nepřemýšlím o rekordu. Jde hlavně o tři body, které jsme v neděli ztratili. Body jsou důležitější než rekordy, o kterých ani hráči nepřemýšlejí,“ říká trenér Scolari.

Poprvé od svého loňského přestupu do Londýna se na půdě Boltonu představí střelec Nicolas Anelka. Toho na hřiště nedoprovodí Didier Drogba, který si odpykává poslední část z jeho třízápasového trestu. Mimo hru je i Joe Cole. 27letý anglický záložník si proti Bordeaux poranil kotník a po duelu s Arsenalem ho čeká další duel pouze na lavičce náhradníků. Na marodce hostí dále zůstávají Ricardo Carvalho, Franco Di Santo, Juliano Belletti a také Michael Essien. „Michael je fantastický hráč. Inter, AC, Barcelona, Real – všichni ho chtějí. Ale Essien zůstává v Chelsea. Pokud tu vydržím tři roky, nechci, aby odcházel,“ dodává na adresu 26letého ghanského záložníka kouč Scolari.

Bolton je sice v polovině tabulky, ale jeho poslední výsledky nejsou vůbec špatné. Wanderers z posledních pěti utkání všechna vyhráli, kromě souboje s Liverpoolem (0:2) z poloviny listopadu. Poté Trotters zaznamenali dvě cenná vítězství na stadionech soupeřů. Nejprve zdolali Middlesbrough (3:1) a následně si poradili se Sunderlandem (4:1).

„Minulý víkend proti Sundelandu jsme předvedli velmi dobrý výkon a vezeme se na vítězné vlně. I v utkáních, kdy jsme nevítězili, jsme nehráli špatně. Pokud vytrváte a věříte si, výsledky přijdou a přesně to se stalo,“ říká domácí asistent trenéra Chris Evans. Kouč Gary Megson může dnes navíc postavit to nejsilnější, co má k dispozici. „Matt Taylor znovu trénuje, tudíž máme z čeho vybírat,“ říká Evans na adresu 27letého záložníka, jehož trápil natažený stehenní sval.

I přes slušné výsledky Boltonu je velkým favoritem Chelsea s kursem na výhru 1.45. Na vítězství domácích určili bookmakeři bwinu vysoký kurs 6.75. Pokud si myslíte, že tento souboj skončí remízou, využijte příjemného kursu 3.80.

Reklama