Hlavní obsah

Panathinaikos má Barceloně co vracet

Basketbalová Euroliga dnes nabídne velmi pikantní duel. Panathinaikos totiž hostí Barcelonu a domácí se jistě pokusí vrátit Kataláncům hrozivou porážku 90-66 z jejich palubovky.

Foto: eresmas.com

Barcelonský Jaka Lakovič (vlevo).

Článek

Z ostatních duelů letošního ročníku Euroligy vyšel Panathinaikos vítězně, i když doma hrál prozatím jen dvakrát. V úvodním kole bezpečně přehrál Žalgiris Kaunas a o necelý měsíc později uštědřil prozatím jedinou porážku Sieně, která je momentálně v čele skupiny B.

Jednu pouhopouhou porážku má na svém kontě i Barcelona, která prohrála právě na palubovce Monte Paschi. Po dnešku se jistě čelo tabulky trochu roztrhá a Barcelona by ráda zůstala mezi celky, které prozatím prohráli jen jednou.

V Řecku však Katalánce nečeká nic jednoduchého. Bouřlivé prostředí nebude jen v hale Panathinaikosu, ale také aténské ulici hlásí nepokoje, které zažehla kontroverzní policejní akce, při níž v sobotu zemřel patnáctiletý mladík. Ale jak už bylo zmíněno, právě Barcelona jako jediná letos našla na Panathinaikos recept, když ho navíc porazila s velkou noblesou. Hvězdou zápasu byl především španělský rozehrávač Juan Carlos Navarro, který vydatně střílel a nakonec soupeři nasázel 21 bodů.

Panathinaikos dnes bude jistě spoléhat na své bouřlivé prostředí, ale také svůj vysoce kvalitní kádr. Síla řeckého mistra je především v kolektivním pojetí hry, což jasně dokládají i týmové statistiky. „Nadcházející zápas v Eurolize je pro nás velmi důležitý. Moc dobře si pamatujeme na náš nepovedený zápas v Barceloně a o to větší motivaci máme v domácím utkání,“ řekl kouč Panathinaikosu Zeljko Obradovič, jehož tým v posledních dnech sužují zdravotní problémy.

„ V posledních trénincích se bohužel neobjevili Antonis Fotsis a Nikola Pekovič, kteří mají problémy s kotníky, ale zranění ke sportu patří a uvidíme, jestli dnes budou moci nastoupit. Jestliže budou zdraví, pak nastoupí, ale nebude-li tomu tak, pak dostanou šanci další hráči,“ dodal ke stavu svého mužstva domácí trenér.

I přesto jsou Španělé považováni bookmakery společnosti bwin za outsidera zápasu s kursem 3.80. Do role favorita je pasován Panathinaikos, na jehož vítězství dnes experti vypsali kurs 1.24.

Reklama