Hlavní obsah

Sparta chce tentokrát čistou výhru

Na osm dní zavře svoje brány česká extraliga ledního hokeje. Předtím se ovšem odehraje kompletní program jejího dvaatřicátého kola. České Budějovice se pokusí výhrou nad Kladnem naznačit, že jejich případná cesta vzhůru ještě není zaslepena. Zlín se střetne v přímém souboji o desátou příčku s Libercem. Sparta Praha hostí Znojmo.

Článek

Domácí klub před sezónou notně zamíchal sestavou, ale zvučná jména dlouho nenesla kýžený užitek. Dlouho se nevědělo, zda Sparta bojuje více sama se sebou či se soupeři. Situace se pro ni začala lepšit po reprezentační pauze. Od poloviny listopadu totiž pražský celek nebodoval pouze jednou, když zjistil, že na momentálně nejlepší týmy venku stále ještě nestačí. Tento týden ovšem tráví Sparta celý na vlastním ledě a diváky přivádí vskutku do varu. V pondělí získala díky dvěma gólům Davida Výborného vstřeleným během půl minuty alespoň bod, když prohrála v derby až po samostatných nájezdech. V pátek šla dlouho naopak za tříbodovou výhrou, o kterou však přišla v závěrečné třetině a bonusový bod tak získala až v nejzažším možném okamžiku. Trenéři mají po celou sezónu plné ruce práce se složením sestavy. Pouhých šest hráčů totiž odehrálo dosud všechny zápasy.

Znojmo je na tom z tohoto pohledu ještě hůře a navíc nemá tak široký kádr. Vše nejlépe ukazuje fakt, že až od pátku se může pyšnit alespoň jedním desetigólovým střelcem, kterým se stal Radek Haman. Hokejisté klubu jsou, pokud jde o počet vstřelených branek, velmi vyrovnaní, ale na značně nízké hranici. Není tedy divu, že v součtu klub patří k nejhůře střílejícím v soutěži. Venku má dokonce průměr vstřelených gólů na zápas pod dva celé. Ve druhé polovině listopadu se zdálo, že by tým mohl mít na jaře jiné než záchranářské starosti, ale s přelomem měsíců přišly tři zápasy bez jediného získaného bodu. Páteční domácí výhra tedy byla velmi důležitá. Naplno si ji ovšem nemohl vychutnat jeden ze střelců Jaroslav Svoboda, jelikož zápas nedohrál. Jeho dnešní start by tak mohl být ohrožen.

Bookmakeři bwin našli favorita v tomto utkání velmi snadno. Sparta Praha se dle jejich soudu udrží na třetí příčce, protože na její výhru vypsali kurs 1,5 . Hostům se zatím proti dnešnímu soku v této sezóně příliš nedařilo, když s ním dvakrát těsně prohráli a získali jeden bod. Dnes si lze na Znojmo vsadit v kursu 5,0 .

Reklama