Hlavní obsah

Nymburk může ve Španělsku jen překvapit

Je tomu přesně týden, co Bilbao porazilo Nymburk v pardubické ČEZ Aréně a zajistilo si tak prakticky postup do vyřazovacích bojů. Druhý šťastlivec je však stále ve hvězdách a mohou jim být i Nymburští. V Bilbau se od nich sice moc neočekává, ale případný úspěch by jejich šance na postup výrazně zvýšil.

Článek

Bilbao prozatím nenašlo letos v Eurocupu přemožitele, i když hrálo dva ze tří dosavadních zápasů venku. Jeho kádr tvoří zkušení hráči, ostřílení nejlepší evropskou ligovou soutěží. Svou kvalitu potvrdili svěřenci Txuse Vidorrety i minulý týden v Pardubicích, kde se blýskli výbornou trojkovou střelbou a i velmi dobrým výkonem pod košem, kde kraloval bývalý francouzský reprezentant a stříbrný medailista z Olympijských her v Sydney Frederic Weis. Kádr Bilbaa není zdaleka ryze španělský, naopak se v něm objevují Američané, Chorvati a hráči z dalších basketbalových velmocí.

Nymburk má ve svých řadách rovněž několik cizinců, kteří výborně doplňují nejlepší české hráče. Před týdnem však výkon Nymburka na úspěch nestačil, a jelikož Středočeši i týden před tím prohráli, cestu do vyřazovací fáze si dost zkomplikovali.

„Každý zápas je jiná story. Každý zápas, každý večer, každá minuta jsou rozdílné od těch minulých. Samozřejmě, že na papíře mají oni větší šanci, disponují širší a kvalitnější soupiskou, ale v zápase se může stát mnohé, ne vždy rozhodují jenom ty papírové předpoklady. Myslím, můžeme vyhrát, musíme mít ale na paměti, že nehrajeme proti sobě, ale proti Bilbau,“ věří svému týmu kouč Muli Katzurin, který má dnes k dispozici kompletní kádr.

Favoritem utkání jsou podle bookmakerů společnosti bwin domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.05. Na Nymburk si vsadíte u bwin za kurs 7.55.

Reklama