Hlavní obsah

Arsenal hostí ve šlágru kola Liverpool

Další ze soubojů v rámci Velké čtyřky je tu. Aktuální lídr nejvyšší anglické soutěže zajíždí na horkou půdu Arsenalu, který na svého soupeře ztrácí už osm bodů a další nárůst manka by se mu mohl stát v boji o titul osudným. Reds ale letos už dokázali vyloupit stánek Chelsea Stamford Bridge a po více než čtyřech letech zdolali Manchester United. Na venkovní vítězství proti Arsenalu čekají hráči z města Beatles už osm let, podaří se jim dnes tuto sérii prolomit?

Článek

Také hráči Gunners zdolali před vlastním publikem Rudé ďábly z Manchesteru a po prohře s Manchesterem City v závěru listopadu dokázali taktéž zvítězit na donedávna nedobytné tvrzi Chelsea. Následně Kanonýři zvítězili díky brance Adebayora nejtěsnějším možným rozdílem nad Wiganem a minulý týden stačil gól tožského reprezentanta jenom na remízu 1:1 v Middlesbrough.

Kvůli zranění kotníku vynechal francouzský talent Samir Nasri právě poslední duel proti Boro a proti Liverpoolu už by mohl být připraven. Kolo Toure si s největší pravděpodobností nezahraje kvůli problému s lýtkem a Nicklas Bendtner si v tréninku poranil koleno. Eduardo da Silva si v týdnu odbyl dlouho očekávaný návrat na trávník při duelu rezervního týmu Arsenalu, ale na souboj v Premire league ještě není připraven. Na marodce domácích poté zůstávají Theo Walcott a Tomáš Rosický.

„Máme šanci stáhnout jejich náskok. Momentálně je soutěž velmi vyrovnaná a myslím si, že poprvé za nějakých šest nebo sedm let bude bodový účet mistra o dost menší, než obvykle. Každý může kdykoliv zaváhat. Pro nás je důležité dostat se zpět do boje o titul a prvním krokem je zdolat Liverpool,“ říká domácí trenér Arsene Wenger.

Reds zvítězili v polovině listopadu v Boltonu 2:0 a následně uhráli na Anfield Road dva bezbrankové výsledky s Fulhamem a West Hamem. Následně si svěřenci trenéra Beniteze poradili venku s Blackburnem (3:1), aby vzápětí v domácím prostředí znovu ztratili body, tentokráte s Hullem za remízu 2:2.

Hosté stále nemohou počítat se zraněným útočníkem Torresem, ani slovenským reprezentačním bekem Martinem Škrtelem. Do sestavy by se naopak mohl vrátit brazilský obránce Fabio Aurelio, který nenastoupil do posledních třech utkání kvůli problému s lýtkem. Otázkou pak zůstává, zdali nastoupí v útoku Robbie Keane, který při nedostatku typických hrotových hráčů v kádru Reds proseděl celý duel s Hullem pouze na lavičce náhradníků.

„Někteří lidé jsou překvapeni, když vidí Liverpool na čele soutěže. My ale překvapeni nejsme a nechci, aby to znělo nějak ješitně. Samozřejmě nás vedení těší, ale v polovině prosince ještě není nic vyhráno. Nezáleží na domácí či venkovní formě. Dokud budeme sbírat více bodů, nežli soupeři, budeme spokojeni,“ říká asistent trenéra hostí Sammy Lee.

Mírným favoritem je podle bookmakerů domácí Arsenal s kursem na výhru 2.30. Na vítězství Liverpoolu vypsala sázková kancelář bwin lákavý kurs 2.85. Pokud si myslíte, že tento duel skončí remízou, vsaďte si na ni v obligátním kursu 3.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články