Hlavní obsah

Plzeň míří na sever

Po reprezentační pauze dnes bude dohráno v české hokejové extralize kolo, které začalo předehrávkou před čtrnácti dny. Znojmo bude mít v domácím prostředí šanci se vzdálit od poslední příčky, pokud porazí Karlovy Vary. České Budějovice by rády udělaly totéž, ale v Pardubicích to budou mít těžké. Tabulku vedoucí Litvínov hostí zvolna padající Plzeň.

Článek

Severočeši jsou nadále jedním z nejpříjemnějších překvapení sezóny. Nijak zvlášť posílený kádr zvládl její pozdně letní a podzimní část nečekaným způsobem. Litvínov sice zakolísal na přelomu listopadu a prosince, když nevyhrál tři utkání za sebou, ale před druhou reprezentační pauzou se stihl dát dohromady. Domácí dvakrát vyhráli a díky plnému bodovému zisku z těchto zápasů se vyhoupli zpět do čela soutěže. Litvínovu pomáhají nečekaně k tomuto postavení venkovní zápasy. Má v nich sice celkově záporné skóre, ale získal nejvíce bodů ze všech klubů. Doma se mu daří častěji získávat tři body, ale na druhou stranu zde utržil téměř stejný počet porážek jako venku. Klubovému kanadskému bodování vládne pochopitelně Robert Reichel, který zásobuje mladší kolegy především přesnými přihrávkami. Trenér nemá žádné závažné problémy se složením sestavy z důvodu zdravotního stavu hokejistů.

Západočeský kolega je na tom přesně opačně. Plzeň má hned tři zraněné obránce, z nichž by mohl mít alespoň malou naději na start snad jen Mario Cartelli. Dobrou zprávou je alespoň to, že by po operaci již dnes měl nastoupit Martin Straka, který má jasně nejlepší +/- hodnocení a rovnoměrně rozdělené góly i přihrávky. Hosté se jistou chvíli také vyhřívali na čele tabulky, ale počáteční euforie z první čtvrtiny soutěže je již opustila. Na klub dolehla krize, která obchází kolem a vedení se rozhodlo k několika hráčským rošádám. V novém prostředí si tak zvykají Roman Tomas, Zdeněk Kubica a Petr Šinágl. Plzeň se připravuje na horší časy i zkoušením vlastních juniorů v prvním týmu, protože její hlavní sponzor ohlásil odliv peněz. Posledních sedmu zápasů se jí však vydařilo, když nebodovala pouze v jednom. Dostala za něj navíc pokutu, kvůli řádění svých fanoušků.

Bookmakeři bwin našli favorita v domácím celku, což vzhledem k rozdílnému postavení obou týmů není výrazným překvapením. Na výhru Litvínova, jehož fanoušci se navíc mohou těšit na šanci získat některý ze stovek dárků, vypsali kurs 1,85 . Hosté zde zářijové utkání vyhráli, ale v říjnu naopak doma soupeři podlehli. Pokud Plzeň potvrdí, že v této sezóně není ve vzájemných duelech domácí prostředí výhodou, stane se tak v kursu 3,25 .

Reklama