Hlavní obsah

Blackburn by zaváhat neměl

Fotbal v Anglii o víkendu obstaral prestižní FA Cup, jehož první zápasy třetího kola dnes zakončí duel Blyth Spartans s Blackburnem Rovers. Zástupce Premier league tak poměří své síly s účastníkem až šesté nejvyšší anglické soutěže, jelikož Spartans působí v severní konferenci.

Foto: AP

Mladá hvězda Blackburnu Morten Gamst Pedersen (vpravo) v souboji s Lassanem Diarrou z Chelsea.

Článek

Není se vůbec čemu divit, že pro domácí je už samotná účast ve třetím kole FA Cupu úspěchem. Vždyť se do něj museli probojovat přes pět zápasů, jelikož týmy z této soutěži mají nárok startovat ve druhém kvalifikačním kole, která jsou celkem čtyři. Teprve až dnes se ale Spartans střetnou s prestižnějším soupeřem, do této doby měli na los poměrně štěstí a z pohledu hůře postaveného týmu dokázali vždy své soupeře doma porazit.

Dnes je čeká ale už opravdu tvrdý oříšek. Blackburnu se sice letos nevede určitě podle představ, přesto se každopádně jedná o tým Premier league, který má vynikající kvalitu. Loni Rovers skončili dokonce sedmí, ale letos se jim prozatím vůbec nedaří. Během dvaceti kolech získali pouhých 18 bodů a jsou v sestupových vodách.

Spravit chuť si dnes mohou alespoň v FA Cupu, který pro ně loni skončil právě hned ve třetím kole. Na domácím hřišti tehdy podlehli mužstvu Coventry nečekaně vysoko 1:4. Letos by měli mít situaci jednoduší, ale zase hrají venku, což není nikdy jistě plus.

Tým manažera Sama Allardyce má navíc za sebou těžké vánoční období s mnoha zápasy. „Jako manažer musím rotovat se sestavou a nyní je pro to ideální situace. Hrajeme proti týmu z nižší soutěže a my jsmě profesionálové z Premier league, přesto je musíme samozřejmě porazit,“ je si vědom nutnosti postupu přes Blyth kouč Blackburnu, který dá dnes volno velké řadě hráčů. Určitě se na hřišti neobjeví zranění David Dunn a Roque Santa Cruz, stejně tak Andre Ooijer a Ryan Nelsen, kteří mají disciplinární tresty.

V dresu domácích si naopak odbude premiéru Alex White, který přišel ze Stranraeru. Po karetním trestu se navíc vrací do týmu útočník Robert Dále, zatímco střelec postupové branky z druhého kola - Ged Dalton - je zraněný.

Domácí jsou jasným outsiderem a odpovídá tomu i vysoký kurs na jejich výhru - 9.00 rovných. Podle bookmakerů bwin by tak měl zvítězit Blackburn, na jehož úspěch vypsali kurs 1.20. Remíza posílá souboj do dalšího duelu a vsadit si na ni můžete s kursem 6.00.

Reklama