Hlavní obsah

Šlágr Premier league: United vs. Chelsea

Eurotip.cz

Dnes má nejvyšší anglická fotbalová soutěž na programu pouze dvě utkání. Po včerejším klopýtnutí Liverpoolu ve Stoku (0:0) se boj na čele tabulky může ještě více zdramatizovat. Chelsea se může v případě výhry dotáhnout na jediný bod za vedoucí Reds. Manchester by zase rád snížil aktuální čtyřbodový odstup na Blues navíc s jistotou dvou zápasů k dobru.

Článek

Rudí ďáblové se momentálně nacházejí na čtvrté příčce a v případě, že zvládnou dnešní duel s Blues a další dvě dohrávky, budou to právě oni, kdo ovládne čelo tabulky Premier league. Manchester v posledních týdnech takřka neinkasuje, naposledy obdrželi United branku proti Arsenalu v úvodu listopadu. V polovině prosince potom sice svěřenci trenéra Fergusona hráli jenom bez branek v Tottenhamu, ale následně zdolali nejtěsnějším možným rozdílem Stoke a Middlesbrough.

„Chelsea patří mezi nejlepší týmy v zemi a je cítit ještě větší odhodlanost mezi hráči. Nemyslím si, že je velký rozdíl mezi Chelsea doma a venku. Jsou stále konsistentní, stále velmi nepříjemní a stále mají velmi dobré hráče,“ říká trenér Ferguson, který navzdory nepříliš povedeným posledním výsledkům Chelsea nehodlá svého soupeře podcenit.

United před týdnem zvítězili 3:0 v rámci FA Cupu v Southamptonu, ale ve středu nečekaně prohráli na půdě loňského otloukánka Derby 0:1. Rudí ďáblové však nenastoupili v nejsilnější možné sestavě, do které se dnes vrátí duo Rooney-Berbatov, místo v sestavě tak nejspíš nezbude na Argentince Teveze. Mezi tři tyče se vrátí Edwin van der Sar a do stoperské dvojice se postaví po bok Nemanji Vidiče Rio Ferdinand, který donedávna laboroval se zády. Po suspendaci je znovu k dispozici i Patrice Evra a mimo hru tak zůstávají pouze Owen Hargreaves a Wes Brown.

Chelsea z posledních čtyř utkání třikrát remizovala a jenom jednou bodovala naplno. Nejprve hrála nerozhodně s West Hamem a Evertonem, následně sice zdolala nováčka z West Bromwiche, ale naposled znovu ztratila body, tentokráte s Fulhamem (2:2). Chuť si Blues nezpravili ani minulý týden v FA Cupu, kde na Stamford Bridge remizovali 1:1 s třetiligovým Southendem.

„Musíme s hráči zapracovat na větší koncentraci, když se dostanou před bránu soupeře. Možná je to sebedůvěra, možná tlak. Kdybychom nehráli týmově, nevytvořili bychom si 15 šancí. Podali jsme dobrý výkon, ale vstřelili jenom jeden gól,“ dodal po utkání se Southendem trenér Scolari.

Skutečnost, že Blues zajíždějí na stadion soupeře, by jim mohla paradoxně vyhovovat. Chelsea totiž venku stále ještě nepoznala hořkost porážky. Eliminovat útočnou sílu United dnes pomůže navíc i John Terry, který se vrací do základní sestavy po třízápasovém trestu. Po suspendaci je zpět i Němec Michael Ballack, kterého v tříčlenné středové řadě nejspíš doplní Lampard a John Obi Mikel. Drobné zranění by nemělo nepustit do hry Jose Bosingwu, ale na listině zraněných zůstává ofenzivní Florent Malouda.

Mírným favoritem je podle bookmakerů Manchester United s kursem na výhru 2.30. Na vítězství Chelsea vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.85 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama