Hlavní obsah

Překoná Ančič svůj výsledek z minulého týdne?

Tenisový turnaj Medibank International Sydney pokračuje třetím hracím dnem. V rámci mužské části tohoto posledního přípravného podniku před nadcházejícím Australian Open půjde o postup mezi nejlepší osmičku. V jednom ze zápasů se proti sobě postaví Ančič s Robredem.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images

Mario Ančič

Článek

Ančič vstoupil do lednového kolotoče bílého sportu v Brisbane. Nejprve sice dokázal udolat ve třech setech Amera Deliče z USA, následně ale podlehl pozdějšímu finalistovi, Španělu Fernandu Verdascovi. V dějišti olympijských her z před devíti let v pondělí přešel přes Belgičana Xaviera Malisseho. Tommy Robredo úvodní klání před týdnem vynechal, a tak pro něj nová sezóna začala až v noci na včerejšek. Jurgenu Melzerovi z Rakouska nedal žádnou šanci, z kurtu jej vyprovodil ve dvou sadách. Bilance vzájemných zápasů dnešních soupeřů je vyrovnaná v poměru 2-2, při posledním měření sil na Hopman Cupu 2007 uspěl Robredo.

Mario Ančič přišel na svět ve Splitu a současný pětatřicátý hráč žebříčku dorostl do výšky bezmála dvou metrů. Chorvatovu kariéru provází četná zranění, a možná proto má ve své sbírce pouhé tři prvenství z okruhu ATP. Dvakrát triumfoval na trávě v Hertogenboschi, vavřín získal též na halovém podniku v Petrohradu. Všechny tyto úspěchy jsou však již poněkud vousaté, datují se do období 2005-2006. Před dvěma lety odehrál jen třicet utkání, a pouze čtvrtfinále madridského Masters lze označit jako solidní výsledek.

V uplynulých dvanácti měsících bylo již o Ančičovi slyšet zase trošku více. Na svém první akci, únorovém turnaji v Marseille, dokráčel až do finále. Zde jej porazil Andy Murray. Následovalo semifinále ze Záhřebu a postup mezi nejlepších šestnáct na Masters v Miami. Pak již však měla výkonnost čtyřiadvacetiletého tenisty sestupnou tendenci. Ze zbytku sezóny stojí za zmínku snad jen čtvrtfinále z Wimbledonu, kde se prezentoval ve velmi dobrém světle.

Tommymu Robredovi bude v květnu sedmadvacet let. Ještě jako teenager ovládl v roce 2001 v Sopotech tamější antukový podnik. K němu přidal ještě dalších šest vavřínů mezi profesionály. Ten poslední je ze srpna předešlého roku, když nenašel přemožitele ve švédském Bastadu. Přestože v oblibě tohoto Španěla je především antuka, prosadit se dokáže i na jiném podkladu. Svědčí o tom například halový titul z Mét, který si připsal před dvěma lety. I další výrazné výsledky z minulé sezóny jsou z antuky. Finále ve Varšavě i valencijský postup mezi čtveřici nejlepších, jsou solidní vizitkou. Zato vyřazení od Radka Štěpánka ve třetím kole French Open nemůže Robredo hodnotit kladně. Grandslamovým maximem z loňského roku tak zůstalo osmifinále US Open.

Potvrdí Ančič své předpoklady pro hru na tvrdém povrchu, nebo i po druhém zápasu nového roku zůstane Robredo neporažen? Bwin vypsal na výhru Robreda kurs 1.63, na úspěch Ančiče si můžete vsadit v kursu 2.14.

Reklama