Hlavní obsah

Karlovy Vary pravidelně bodují

České extralize ledního hokeje již nezbývá do konce základní části ani jeden měsíc. Ve včerejší televizní předehrávce si Slavia upevnila vedoucí postavení, na které se dnes opět pokusí zaútočit Pardubice v Kladně. Plzeň se naopak na ledě Českých Budějovic bude snažit srovnat krok se včera poraženými šestými Vítkovicemi. Karlovy Vary hostí Litvínov.

Článek

Loňští poražení finalisté extraligy podávali dlouho značně nevyrovnané výkony. O pozici v play off se sice Karlovy Vary obávat nemusely, ale první šestka jim dlouho spíše unikala. Nyní se ovšem klub z lázeňského města nachází ve velké pohodě, protože bodoval ve všech minulých devíti utkáních. Podařilo se mu to, přestože odehrál většinu z těchto zápasů venku. Energie doma dokonce naopak nezvládla dva poslední zápasy s geograficky velmi vzdálenými soupeři, když je vždy prohrála v samostatných nájezdech. Tým jako již tradičně zdobí velmi dobrá obrana, která patří k nejlepším v extralize. V počtu vstřelených branek naopak Karlovy Vary patří k průměru. Dnes by jim v tomto směru měl pomoci návrat nejproduktivnějšího hráče Petra Kumstáta, který se i v rámci celé soutěže drží v první desítce kanadského bodování. Nejistý je naopak start Lukáše Pecha.

Severočeši si dlouho vedli výborně, na první místo sice stále příliš mnoho bodů neztrácí, ale kvůli posledním výsledkům se začínají spíše obezřetně ohlížet v tabulce směrem dolů. Přelom kalendářního roku znamenal pro Litvínov velký výsledkový úpadek. Jediná výhra ze sedmi utkání přišla na vlastním ledě, když brankář Jaroslav Hübl udržel čisté konto. Ve zbylých zápasech tohoto roku se jeho spoluhráči potýkali se střelbou, když dokázali v průměru vsítit pouze dva góly v jednom utkání. Trenér přesto apeluje na zlepšení obrany, která ovšem zatím v této sezóně není takovou slabinou, jak to bývalo v klubové historii obvyklé. Litvínov má problém s častým vylučováním. Venku patří nadále mezi nejlepší týmy extraligy, i když tam již téměř měsíc neuspěl. Klubové kanadské bodování vede především díky přesným přihrávkám Robert Reichel.

Soupeři spolu sehráli vloni čtvrtfinále, které bylo plné emocí. Bookmakeři bwin dnes vzhledem k současné formě favorizují klub, který byl i vloni úspěšnější. Na výhru Karlových Varů vypsali kurs 1,95 . Hosté ovšem zatím v probíhající sezóně neztratili ve vzájemných zápasech ani jediný bod a v tom minulém dokázali dokonce stáhnout třígólovou ztrátu. Na pokračování tohoto trendu v podobě vítězství Litvínova v normální hrací době si lze vsadit v kursu 3,00 .

Reklama