Hlavní obsah

Dotáhne se Juventus na vedoucí Inter?

Jak bývá zvykem, italská Série A otevírá další kolo už v sobotu dvěma zápasy. Nejprve je na programu duel Regginy s Chievem a na 20:30 má stanoven výkop zřejmě největší trhák 20. kola, v němž druhý Juventus přivítá šestou Firoentinu.

Článek

Celek Staré dámy ztrácí na první Inter už jenom tři body a minimálně do zítřka se může posunout na samotnou špici Série A. Svěřenci trenéra Ranieriho nevyužili zaváhání milánského celku z minulého týdne, kdy Inter senzačně prohrál s Atalantou, avšak Juventus uhrál pouze remízu 1:1 na hřišti nepříjemného Lazia Řím. Bianconeri tak přerušili vítěznou sérii pěti vítězství v řadě.

„Našim úkolem je soustředit se na další zápas, nehledět neustále jenom na tabulku. Firoentina je určitě kvalitní tým. Nemyslím si, že jsou v krizi, ale když mužstvo prochází negativním obdobím, musíte si dávat ještě větší pozor,“ říká domácí trenér Ranieri, jehož svěřenci loni před vlastním publikem prohráli s Firoentinou 2:3.

Kvůli karetnímu trestu si v domácím dresu nezahrají záložník Sissoko a obránce Cristian Molinaro. Toho v zadních řadách nahradí Zdeněk Grygera, který si disciplinární trest odpykával minulý týden. Už proti Laziu se měl po tříměsíční pauze vrátit mezi tři tyče Gianluigi Buffon, kterého však ze hry vyřadil virus, který zasáhl i brankářské kolegy Manningera i zkušeného Chiementiho. Možný je tak start mladého gólmana Nocchiho, který by tak pokračoval ve šlépějích 19letého Lorenza Ariauda, jenž si minulý týden odbyl debut v obraně a nepočínal si vůbec zle.

Na listině zraněných potom dále zůstávají Jonathan Zebina, Dario Kněževič, Hasan Salihamidžič, David Trezeguet, Mauro Camoranesi a Vincenzo Iaquinta.

Hosté v závěru roku 2008 postupně zdolali FC Turín, Catanii i Sampdorii Janov. Začátek dalšího roku však hráčům Violy nevychází vůbec dle jejich představ. Nejprve svěřenci trenéra Cesare Prandelliho nestačili v domácím prostředí na Lecce (1:2) a naposled prohráli na půdě silného AC Milán 0:1.

„Proti Lecce jsme určitě nepodali dobrý výkon, ale porážka od AC nás velmi mrzí. Někteří hráči udělali hodně chyb, ale celkově jsme nehráli špatně a prohrát jsme si nezasloužili. Pokud zopakujeme výkon z Milána, můžeme zvítězit,“ říká záložník hostí Felipe Melo.

Gigliati se budou muset znovu obejít bez svého klíčového útočníka Adriana Mutua, kterého ze hry vyřadil problém s loktem. Na hrot se tak po bok Alberta Gilardina postaví teprve 19letý Stevan Jovetič. Kvůli karetnímu trestu si dnes nezahraje obránce Gianluca Comotto, ale mezi tři tyče se po problému s kolenem vrací Sebastien Frey.

Velkým favoritem na výhru je podle sázkové kanceláře bwin Juventus s kursem na výhru 1.55. Na vítězství Fiorentiny si můžete vsadit v lákavém kursu 6.00 rovné a na remízu určili bookmakeři kurs 3.45.

Reklama