Hlavní obsah

Philadephia míří na jih

Třetina klubů má možnost získat body v pátek v zámořské NHL. New Jersey se pokusí navýšit vedení v divizi v zápase s Pittsburghem. V mezikonferenčním duelu hostí Columbus Ottawu. O osmou příčku západní konference svede boj Edmonton s Minnesotou. Lepšící se Tampa Bay hostí na místě přešlapující Philadelphii.

Článek

Tampa Bay po letní přestavbě na nejrůzněších úrovních doufala v lepší zítřky. Především doma se jí ovšem vůbec nedařilo. Poprvé před vlastním publikem nepřepustila soupeři žádný bod až po měsíci a půl od začátku sezóny. Celkově se jí vydařilo až vánoční období, během něhož vyhrála podruhé v sezóně tři utkání za sebou. S novým kalendářním rokem přišly opět dvě prohry. Následující desetidenní cestování se klubu překvapivě vydařilo a na dobré výsledky tentokrát Tampa Bay navázala i doma. Z pěti zápasů vyhrála čtyři. Všechny odchytal Mike Smith, který byl v brance i včera, protože zdravotní stav Olafa Kölziga se ukázal být vážnější, než se zdálo. Mimo hru jsou i další zkušení hráči. V obraně je to Marek Malík a v útoku Gary Roberts. Trenér si přesto dovolil vynechat ve včerejší sestavě jedničku posledního draftu Stevena Stamkose.

Letci začali nenápadně výsledkově klesat po Vánocích. Na přelomu roku přesto Philadephila ještě dosáhla série šesti zápasů s bodovým ziskem. Následující výsledky ji ovšem mírně oddálily od prvního místa v divizi. Z tohoto souboje však zdaleka nevypadla, protože má vůči soupeřům zápasy k dobru. Trenér se již tradičně musí velmi zabývat složením sestavy před každým utkáním, protože pojem prázdná marodka klubu již několik let nic neříká. Stav útočníka Daniela Brierea se sice například lepší, ale mužstvo ho raději po předchozích zkušenostech přivítá zpět, až bude zcela v pořádku. Nejlepší trojici útočníků Philadelphie se v lednu příliš nedaří a ostatní je příliš často nedokáží zastoupit. Přesto vedení klubu hovoří především o potřebě hráčské změny v obraně. V brance častěji stává Martin Biron, ale poslední dvě výhry vychytal pro tým Antero Niittymäki, který má lepší i celkové statistiky.

Bookmakeři bwin přes zlepšenou formu domácího celku favorizují hostující tým. Na výhru Tampy Bay, kterou čeká třetí zápas ve čtyřech dnech, vypsali kurs 2,85 . Hosté na ledě dnešního soupeře v minulých dvou sezónách vždy jednou vyhráli a letos se jim to zatím nezdařilo. Tentokrát si lze na vítězství Philadephie vsadit v kursu 2,05 .

Reklama