Hlavní obsah

Veic touží po dalším skalpu

Eurotip.cz

Tenisové turnaje hrané v tomto týdnu jsou v plném proudu. Záhřebský podnik série ATP World Tour 250 pokračuje třetím hracím dnem. Ve dvouhře jsou na programu až na jednu výjimku zápasy druhého kola. Divákům se přestaví mimo jiné Antonio Veic s Evgeny Korolevem.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Antonio Veic oslaví za dva týdny jednadvacáté narozeniny. Tohoto mladého Chorvata najdeme v hloubi třetí světové stovky a v Záhřebu startuje na divokou kartu. Pořadatelům se za důvěru odvděčil náramně. Daleko známějšího a zkušenějšího Caňase z Argentiny v pondělí poslal domů, i když musel utkání otáčet.

„Jsem štastný. Každé střetnutí mezi elitou je pro mne ohromnou zkušeností, díky výhře se představím před domácím publikem ještě alespoň jednou. Kéž bych na tento úspěch navázal, opět můžu jen překvapit“ uvedl Veic po triumfu nad bývalým hráčem elitní světové desítky.

Letos se zúčastnil již kvalifikace Australian Open, do hlavní soutěže nepostoupil. Australana Marka Verrytha sice přehrál, následně ale uhrál jen dvě hry proti Stoppinimu z Itálie. Hlavní soutěž v rámci podniků ATP okusil tento týden teprve podruhé, dosavadní jediné působení v Umagu 2008 přineslo Veicovi prohru s Montcourtem. Největší úspěch zaznamenal na loňském challengeru v Bytomu, kde postoupil do semifinále. Jinak jsme jej mohli spatřit převážně na turnajích Futures.

Evgeny Korolev pochází z Moskvy. V prvním kole deklasoval Rakušana Melzera, když mu nadělil v druhé sadě dokonce kanára. V lednu nejprve dvakrát neuspěl, poté co v Brisbane a Sydney neprošel do hlavní soutěže. Chuť si spravil v Melbourne. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci zdolal veterána bílého sportu, a bývalou světovou jedničku - Carlose Moyu. Roger Federer znamenal pro Koroleva přiliš velké sousto, a tak úvodní grandslam sezóny opustil v kole druhém.

Před třemi lety na sebe upozornil dvojicí čtvrtfinálových účastí v Marseille a Bastadu. Rok na to v Las Vegas pronikl dokonce mezi kvartet nejlepších. Uplynulých dvanáct měsíců již odehrál větší množství prestižnějších klání, a výsledků dosáhl slušných. Ve Valencii ukořistil semifinále, na dalších třech podnicích vypadl jen o kolo dříve. Překvapil na US Open, kde si v úvodu vyšlápl na favorizovaného Švéda Soderlinga. Odměnou za povedené období je současná stopatnáctá příčka na světě.

Zvládne první vzájemný souboj obou vrstevníků lépe zkušenější Korolev, nebo se Veic postará o další senzaci? Bwin vypsal na výhru Koroleva kurs 1.15, na vítězství Veice si můžete vsadit v kursu 4.74.

Reklama