Hlavní obsah

Querreyho čeká na úvod Baghdatis

S novým týdnem přicházejí na řadu také nové tenisové turnaje. Poměrně slušně je obsazen podnik v americkém San Jose s celkovou dotací 600 000 USD, kde prvenství z loňského roku obhajuje Andy Roddick. Zajímavou podívanou hned v první hrací den slibuje souboj domácího Sama Querreyho s někdejší světovou osmičkou, Kypřanem Baghdatisem.

Článek

Marcos Baghdatis v letech 2006 a 2007 skončil vždy mezi nejlepší dvacítkou tenistů světa. Loni toho však kvůli zraněním zápěstí a zad příliš nenahrál a propadl se až na konec první stovky žebříčku ATP. Jeho posledním soupeřem v roce 2008 byl v závěru října v Paříži shodou okolností právě Sam Querrey. Za stavu 1-1 na sety však kyperský tenista musel kvůli problému se zády, jako už mnohokrát v sezoně, utkání vzdát.

Do nové sezony poté vstoupil rodák z Limassolu v Brisbane, kde hned na úvod nestačil na Jarkka Nieminena. Exhibice v Kooyongu 23letému tenistovi nejspíš přišla k duhu, když na následujícím Australian Open dokráčel až do osmifinále, kde ho po výhrách nad Benneteauem, Soderlingem a Fishem vyřadil Srb Novak Djokovič. Stejně jako zde v San Jose, tak i minulý týden v Johannesburgu startoval aktuálně až 85. hráč světa na divokou kartu. V Jižní Africe si poradil s domácími Andersonem a Klaasenem, ale ve čtvrtfinále nestačil na Španěla Ferrera.

Na Sama Querreyho tak navzdory nepříliš lichotivému žebříčkovému postavení Baghdatise nečeká vůbec snadný soupeř. 21letý Američan na betonu v San Jose loni neuspěl, když vypadl hned v prvním kole s Němcem Gremelmayrem. Jinak ale zaznamenal svou doposud nejlepší sezonu a nejzdařilejších výsledků dosáhl právě na domácí půdě. V Las Vegas oslavil vůbec první titul v kariéře a na US Open doputoval až do osmifinále, čímž si stanovil nové maximum na grandslamech.

Téměř dvoumetrový Querrey, stejně jako jeho dnešní soupeř, vypadl na prvním turnaji sezony hned v prvním kole. Chuť si ale výrazně spravil v novozélandském Aucklandu, kde na jeho raketě skončili i silní Španělé Almagro či David Ferrer, který v semifinále promarnil hned dva match pointy. Z druhého titulu na okruhu ATP se ale rodák ze San Francisca neradoval. Radost aktuálně 35. hráči světa ve finále zkazil Argentinec Del Potro. Na dobré výkony z Aucklandu nedokázal americký tenista navázat v Melbourne, kde na úvod nestačil na Philippa Kohlschreibera.

Mírným favoritem je podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin zkušenější Marcos Baghdatis s kursem na výhru 1.65. Pokud si myslíte, že uspěje domácí Sam Querrey, můžete si na něj vsadit v příjemném kursu 2.10.

Reklama