Hlavní obsah

Philadelphia je odpočinutá

Eurotip.cz

NHL pokračuje dál v rázném tempu i ve čtvrtek. Povzbuzený Phoenix dnes hostí odpočinutější Vancouver. V jihovýchodní divizi se pokusí Carolina výhrou předstihnout soupeře z Floridy. Los Angeles se vrací z úspěšné východní cestovatelské mise domů k utkání s Calgary. V centrální divizi hostí Nashville St. Louis. Ottawa míří do Philadelphie.

Článek

Letci se mírně zarazili v polovině prosince a od té doby nenavázali žádnou delší výraznou sérii. Kladem pro Philadelphii je, že to platí o výhrách i prohrách. Vzhledem k malému počtu odehraných zápasů navíc nemusí klub ještě rezignovat ani na prvenství v divizi. Zajímavé je, že od poloviny ledna mnohem častěji chytá Antero Niittymäki. S Martinem Bironem v zádech totiž mužstvo nedokázalo již čtyřikrát vyhrát. Naposledy se mu nevydařila v sobotu první třetina a výhru ve zbytku utkání pomohl zařídit bezchybným výkonem naopak finský gólman. Trenér je jistě rád, že jeho svěřenci zatím nebyli nuceni v tomto týdnu hrát, protože je větší naděje, že odezní nachlazení, které trápilo například i nejlepšího nahrávače a kapitána mužstva Mikea Richardse. Přesto i o jeho startu se rozhodne až před zápasem. V útoku Philadelphie bude ještě dva týdny chybět Daniel Briere.

Senátoři začali únor divokou prohrou, která vedla k výměně trenéra. Ozývají se ovšem hlasy, že v Ottawě by se měly výměny odehrát i ve vyšších patrech klubové organizace. Začátek pod vedením nového kouče byl velmi složitý. V prvním domácícm zápase hráči nevstřelili gól. V dalším ovšem již podlehli suverénovi východní konference až v samostatných nájezdech. V sobotu klub ve stejné disciplíně před vlastním publikem už uspěl. Dalším krokem vpřed byla včerejší venkovní výhra, což se v podání hostů rovná letos téměř zázraku. Ve všech těchto zápasech chytal nováček Brian Elliot, který si zatím vede velmi dobře. Přesto lze předpokládat, že vzhledem k náročnému programu dostane od nového trenéra brzy příležitost i Alex Auld. Hráči Ottawy se dnes jistě nebudou chtít nechat vylučovat tak často jako včera.

Bookmakeři bwin favorizují domácí klub. Philadelphia má motivaci, je odpočinutější a na její výhru je vypsán kurs 1,75 . Ve vzájemných zápasech skutečně v této sezóně zatím vždy uspěl ten, kdo hrál na vlastním ledě. Hosté mohou živit naději na play off snad jen při pohledu na malý počet odehraných zápasů. Přesto si lze na vítězství Ottawy vsadit v kursu 3,7 .

Reklama