Hlavní obsah

Poradí si Everton s Middlesbrough?

Dva týmy, které se v Premier league nacházejí na rozdílných pólech tabulky, se dnes utkají o postup do semifinále prestižního FA Cupu. Everton v nejvyšší soutěži stále myslí na umístění v nejlepší čtyřce, ale uspět chce i v poháru. Naposled se Toffees probojovali do čtvrtfinále v roce 2002, kdy vypadli právě s Middlesbrough. To se mezi nejlepší osmičku dostalo už počtvrté v řadě, ale v předešlých letech nakouklo do semifinále pouze jedenkrát.

Článek

Everton, aktuálně šestý celek tabulky Premier league, je v posledních týdnech především na domácí půdě těžko k poražení. Přesvědčili se o tom i Bolton (3:0) a West Bromwich (2:0). Minulý měsíc domácí vycestovali i na stánky soupeřů, kde jak v Newcastlu, tak i v Blackburnu remizovali 0:0.

Svěřenci trenéra Moyese se naposled do semifinále FA Cupu podívali v roce 1995, kdy se nakonec i radovali ze zisku trofeje. Po výhrách nad Liverpoolem a Aston Villou by Middlesbrough nemuselo být tak těžkým soupeřem. Domácí navíc nejspíš budou moci nasadit i útočníka Louise Sahu.

„Zahrát si finále s Evertonem by pro mě znamenalo hodně. Nebude snadné postoupit, ale máme na to. Sebedůvěra je na vysoké úrovni a zbývá ji pouze přenést na hřiště,“ říká bývalý útočník Manchesteru United, který od listopadového zranění nastoupil zatím pouze jednou. Francouzského forvarda dnes může na hrotu doplnit jedině Tim Cahill, neboť Victor Anichebe i bývalá hvězda Boro Yakubu zůstávají mimo hru, stejně tak jako Mikel Arteta, James Vaughan a Nuno Valente. Kvůli regulím nemůže do utkání zasáhnout ani Brazilec Jo. Dobrou zprávou je lepšící se stav mladého záložníka Fellainiho.

Middlesbrough se v 27. kole po dlouhých čtrnácti zápasech dočkalo senzační výhry proti Liverpoolu (2:0), ale nadšení v kádru hostí netrvalo dlouho, když Boro prohrálo ve středu na hřišti Tottenhamu vysoko 0:4. „Je to všechno v našich rukou. Čekají nás zápasy proti týmům, které se nacházejí v podobné pozici, jako my, a to bude klíčové,“ říká manažer hostí Gareth Southgate, jehož svěřenci v osmifinále FA Cupu vyřadili West Ham.

Pro bookmakery by byla výhra Middlesbrough velkým překvapením, když na úspěch předposledního celku tabulky Premier league určili kurs 4.30. Na výhru domácího Evertonu vypsala sázková kancelář bwin příjemný kurs 1.75 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.35.

Reklama