Hlavní obsah

Langnau krůček od záchrany

Kromě soubojů o titul probíhá v zemi helvetského kříže rovněž klání o záchranu. K udržení se mezi švýcarskou hokejovou elitou chybí jediná výhra Langnau, které dnes zavítá k šestému utkání na půdu Bielu.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Čtveřice celků, ocitnuvších se po základní části mimo elitní osmičku, nyní svádí boje v play-out. Nevítanou vstupenku do baráže obdrží pouze jeden tým, a tak již vítězové semifinále záchranářských klání hraných na čtyři vítězná utkání s jistotou získají jistotu udržení. Zajímavostí této fáze soutěže je hrací systém, kdy se oba kluby střídají v pořadatelství utkání po každém duelu.

V sérii Langnau a Bielu přinesla úvodní dvojice zápasů radost domácím. Napotřetí ale kouzlo vlastního ledu padlo, když nováček soutěže na půdě Tygrů uspěl. Stejnou mincí však vzápětí Langnau oplatilo ve čtvrtém souboji, aby následně stav série díky jednoznačnému vítězství v pátém měření sil otočilo ve svůj prospěch.

EHC Biel Bienne platí v aktuální sezóně nováčkovskou daň. Mužstvo debutující mezi švýcarskou hokejovou smetánkou již od počátku nového roku směřovalo k prolínací soutěži. Výběr kouče Heinze Ehlerse však rozhodně nepůsobí proti favorizovanému Langnau odevzdaně, všichni v klubu stále věří, že finále play-out přenechají svému soupeři.

V brance odvádí solidní práci Pascal Carninada, pilířem defenzívi je zkušený Sean Hill. Nejpilněji sbírá body Rico Fata, v kádru najdeme i českého útočníka Jiřího Bicka. Žádný z hráčů Bielu nepřekročil v této sezóně hranici dvaceti vstřelených branek, nejpilněji sbírají body Rico Fata a Thomas Nüssli.

Langnau Tigers zaznamenalo největší úspěch v klubové historii v roce 1976, pohříchu tento titul zůstává osamoceným prvenstvím. Loni se SCL zachránilo až v prolínací soutěži. I přes velkou snahu musí Tygři absolvovat záchranářské práce i letos. Přitom o play-off bojovali do samého závěru dlouhodobého dějství, leč neúspěšně.

Roli jednoznačné brankářské jedničky plní Mathias Schroder. Pilířem zadních řad je zkušený finský obránce Janne Niinimaa. Jeho dlouholeté zkušenosti z Nhl nachází uplatnění právě ve vypjatých okamžicích, mezi něž napínavý konec základní části patří. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Martin Kariya, klubovým statistikám střelců pak vévodí osmadvacetiletý Daniel Steiner. Svěřenci trenéra Christiana Webera jsou odhodlaní učinit rozhodující krok k záchraně právě dnes.

Promění Biel výhodu domácího prostředí ve třetí vítězství, či Langnau prodloužení série nepřipustí? Bwin vypsal na oba celky totožné kurzy, na výhru Bielu i Langnau si tak můžete vsadit v kursu 2.35, nerozhodný výsledek je ohodnocen kursem 4.35.

Reklama