Hlavní obsah

Marseille hostí Ajax Amsterdam

Po strhujících osmifinálových duelech Ligy mistrů jsou na programu zápasy stejné fáze Poháru UEFA, které určitě nabídnou rovněž zajímavou podívanou. Lahodný zápas pro oko diváka se očekává v Marseille, kde domácí Olympique změří síly s Ajaxem Amsterdam.

Článek

Ajax vstoupil do jarních bojů na evropské půdě výborně, když si překvapivě odvezl vítězství 1:0 z Florencie a před odvetným duelem byl tedy jasným favoritem. Souboj v Amsterdam aréně byl však nesmírně vyrovnaný, a když v 66. minutě rozvlnil Alberto Gilardino síť v brance domácích, fanouškům Ajaxu v tu chvíli nebylo vůbec do zpěvu. Naštěstí pro ně se dvě minuty před koncem řádné hrací doby trefil Santiago Vitor a poslal svůj tým mezi elitní šestnáctku.

Jednoduchý postup nemá za sebou ani Marseille. Třetí tým loňského ročníku Ligue 1 a zároveň účastník letošního ročníku Ligy mistrů změřil síly s ne moc favorizovaným Twente. Klub hájící stejně jako Ajax nizozemské barvy však nebyl v tomto duelu jen do počtu, když hned v úvodním zápase ve Francii překvapivě vyhrál 1:0. Stejným výsledkem jen ve prospěch Marseille skončil duel i v Enschede a na řadu dokonce přišly pokutové kopy. V těch byli Marseillais o chlup úspěšnější a stále tak živí naději na úspěch v letošním ročníku Poháru UEFA.

Už z pohledu na zápasy předchozího kola lze očekávat, že dnes lze na Stade Vélodrome očekávat zajímavý souboj. Ve Francii je nyní hodně srovnáváno Twente s Ajaxem a to i proto, že slavnější tým z hlavního města je na tom momentálně v ligové tabulce hůře. „Ačkoli je nyní Twente v tabulce před Ajaxem, pořád má podle mě větší kvalitu. Několikrát přece vyhrál Ligu mistrů. V Evropě má jméno, a když ne tam, tak ve Francii určitě ano,“ řekl trenér Marseille Eric Gerets, kterému není předhazován jen nevýrazný výkon proti Twente, ale také poslední vzájemný duel Marseille s Ajaxem. V roce 1971 se v tehdejším Poháru mistrů evropských radoval jasně z postupu nizozemský zástupce po výhrách 2:1 a 4:1.

Rivalství belgického kouče Geretse zvyšuje fakt, že nejlepší léta své hráčské i trenérské kariéry prožil v PSV Einhoven. Domácí trenér má dnes každopádně k dispozici kompletní kádr, zatímco v dresu Ajaxu se neobjeví zranění Vurnon Anita a Eyong Enoh.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin mírného favorita v celku Marseille. Na domácí si tak můžete vsadit s kursem 1.80. Remíza je oceněna hodnotou 3.35 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 4.05. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama