Hlavní obsah

Poradí si Arsenal s Blackburnem?

Eurotip.cz

Aktuálně až pátý Arsenal hostí na domácí půdě patnáctý Blackburn. Je tedy jasné, že priority obou družstev jsou úplně jinde. Kanonýři bojují alespoň o čtvrté místo, zatímco Rovers touží po udržení ligové příslušnosti – na sestupové příčky mají totiž jen dva body náskok.

Článek

Arsenal se po třech výhrách z přelomu roku opět uchýlil k nerozhodným výsledkům. Gunners remizovali hned v pěti po sobě jdoucích utkáních a na výhru na Emirates Stadium čekají už od začátku ledna. Dnes mají svěřenci trenéra Wengera příležitost tuto sérii zlomit. Dobré předpoklady k tomu celek ze severu Londýna položil už v posledním ligovém utkání na hřišti West Bromwiche (3:1) a především postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů přes italské AS Řím. To v Anglii prohrálo 0:1, stejným poměrem dokázalo vyhrát odvetu na domácí půdě, avšak v penaltovém rozstřelu byl šťastnější znovu anglický celek.

„Obdrželi jsme rychlou branku a na úspěšný konec jsme potřebovali hodně mentálních sil. Jsem na hráče hrdý, protože právě psychika týmu byla hodně diskutovaným bodem. Věřím, že nám tento výsledek pomůže ve zbývajících utkáních sezony,“ dodal po středečním dramatu trenér Arséne Wenger.

Francouzský kouč stále nemůže počítat se zraněnými Silvestrem (lýtko), Adebayorem (kolenní vazy), Fabregasem (koleno) či Tomášem Rosickým (podkolenní šlacha). Kvůli problému s tříslem si nezahraje nově ani útočník Eduardo. Téměř jistý je tak návrat Andreje Aršavina do základní sestavy, ve které by se oproti duelu v hlavním městě Itálie mohli představit i hráči jako Vela, Song a hlavně uzdravený Theo Walcott.

Na první vzájemný souboj s Arsenalem v letošní sezoně hráči Blackburnu určitě nevzpomínají v dobrém – na vlastním hřišti totiž obdrželi celkem čtyři branky a žádnou nevstřelili. V únoru sice Rovers nestačili na silné soupeře jako Aston Villa či Manchester United, ale poslední tři duely svěřencům trenéra Allardyce vyšly. Po remíze s Hullem (2:1) hosté remizovali s Evertonem (0:0) a ve středu si poradili s Fulhamem (2:1).

„Pod mým vedením jsme z jedenácti utkání pouze dvakrát prohráli. Získáváme tedy dostatek bodů na to, abychom se dostali z této bryndy,“ konstatuje bývalý kouč Newcastlu Sam Allardyce, jehož hlavním úkolem je udržet Blackburn v Premier league.

I hosté nemohou nasadit hned několik hráčů. Kvůli problému s kolenem si nezahraje útočník Roque Santa Cruz a bolavá třísla nepustí do hry záložníka Vince Grellu. Do konce sezony zůstávají mimo hru Brett Emerton a Steven Reid a otazník visí i nad startem obránce Gaela Giveta (koleno) a dánského záložníka Mortena Gamsta Pedersena (naražené žebro).

Na výhru favorizovaného Arsenalu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.40. Na vítězství Blackburnu určili bookmakeři vysoký kurs 7.50 a na remízu si můžete vsadit v kursu 4.00 rovné.

Reklama