Hlavní obsah

Hamburk bude čelit tureckému peklu

Oba včerejší duely osmifinálových odvet Poháru UEFA přinesly zajímavou podívanou a něco podobného se dá jistě očekávat i dnes v šesti zbylých soubojích. Vstupenku pro čtvrtfinále nemá zdaleka zajištěnou Hamburk, který doma uhrál jen remízu 1:1 s Galatasarayem Istanbul a v bouřlivém prostředí ho čeká určitě velmi těžká zkouška.

Článek

Oproti měření sil v přístavním německém městě se dnes na obou stranách objeví český reprezentant. Milan Baroš si totiž už odpykal karetní trest a určitě bude chtít rozšířit svou současnou střeleckou bilanci. V současnosti nejlepší střelec turecké ligy přidal už čtyři branky i na evropské scéně a obránci Hamburku se jistě budou muset mít na pozoru. „Přece jen má dobrou formu a v lize dává dost gólů. Musíme si na něj dát pozor hlavně ve vápně,“ nechal se slyšet Čech z druhé strany barikády - David Jarolím, jehož Hamburk v pátek porazil 2:0 Chotěbuz a drží se stále v boji o bundesligový titul.

Dnes však lze očekávat pro Hamburk složitější utkání. Chybný krok možná německý zástupce udělal už před týdnem, když byl sice lepším týmem, ale proti od 53. minuty o deseti hrajícímu Galatasaray zvítězit nedokázal. Fanoušci úřadujícího tureckého mistra jsou pověstní svou sílou. Tureckou touhu po úspěchu navíc umocňuje plánované finále, které bude hostit právě Istanbul. „Šance hrát na Şükrü Saracoğlu Stadium je pro nás před odvetným utkáním velkou motivací,“ komentoval tento fakt domácí trenér Bulent Korkmaz, který se dnes musí obejít bez před týdnem vyloučeného Asika. Zranění jsou navíc Cetin, Güngör, Turan, Topal a Linderoth.

Zdaleka kompletní nebudou ani hosté, spíše naopak. Čerstvě zranění jsou Petrič s Demelem. Hrát nebudou ani Reinhardt, Atouba, Castelen a Choupo-Moting. „Postoupit do dalších bojů bez tolik hráčů nebude jednoduché, ale určitě to není nemožné. Nejsme amatéři, s podobnými problémy jsme se setkali už i v minulostí a vždy jsme je zvládli,“ konstatoval hamburský kouč Martin Jol.

Podle bookmakerů je Galatasaray mírným favoritem utkání s kursem 2.20 na vítězství. Jestli si ale myslíte, že Hamburk uhraje v istanbulském pekle alespoň remízu, pak si vsaďte na jeho neprohru s kursem 1.55.

Reklama