Hlavní obsah

Uspějí Karlovy Vary i v druhém domácím semifinále?

PRAHA

Do svého finiše spěje ČP play-off hokejové extraligy a nejblíže finále jsou zatím Karlovy Vary. Západočeši v neděli porazili doma Spartu 5:3 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:1 na zápasy. Pokud uspějí i v pondělí, bude jim chybět jediné vítězství k postupu do finále. V něm už Karlovy Vary byly před rokem, nestačily na pražskou Slavii.

Článek

Pokud svěřenci trenéra Palečka postoupí přes Spartu a obhájce titulu zdolá ve druhém semifinále Plzeň, bude se loňská bitva o titul opakovat.

Západočeši se dlouho nemohli do vyřazovacích bojů propracovat, ale hned první účast jim vyšla famózně. Jejich jízdu zastavila až ve finále Slavia. Karlovarští spoléhají na reprezentačního brankáře Mensatora, v útoku jsou nejvíce vidět urostlí Skuhravý a Kumstát. V neděli své 500. utkání v nejvyšší soutěži oslavil dvěma góly Košťál, který Spartě vstřelil dva góly i ve vzájemném utkání ve 37. kole. Defenzívu tvrdí veterán Řezníček, který gólem pět sekund před koncem prodloužení rozhodl druhé semifinále v Praze (3:2). To první Sparta vyhrála 5:2.

Ve čtvrtfinále si Karlovy Vary poradily s Litvínovem, který smetly 4:0 na zápasy. Do konce sezóny nemůžou trenéři počítat se zraněnými obránci Dobroněm a Jiřím Hanzlíkem ,stejně jako s útočníkem Kuběnou.

Sparta před sezónou posílila a byla považována za jednoho z favoritů. Dlouhodobou část skončila mezi nejlepší čtveřicí, ve čtvrtfinále hladce vyřadila Zlín. Trenér Výborný se může spolehnout na výkony svého syna Davida, daří se produktivním útočníkům Tonovi a Netíkovi. Z vyrovnané dvojice brankářů dostal přednost Přikryl a trenérům důvěru splácí kvalitními výkony. Holešovický klub ovšem stále postrádá zraněného útočníka Martina Ručinského, naopak v neděli už nastoupil po doléčení zraněného ramena bek Libor Procházka.

Sparta loni v play-off vyhořela, ve čtvrtfinále proti Liberci neuhrála ani zápas. Navázat na mistrovské tituly z let 2006 a 2007 chtějí Pražané letos. Ve vzájemných duelech základní části byla úspěšnější Sparta. Dvakrát zvítězila, jednou prohrála v prodloužení a jednou v základní hrací době. Pozor by si Karlovarští měli dát zejména na útočníka Langhammera. Ten jim v základní části vstřelil tři góly, skóroval ve všech třech dosavadních semifinálových kláních.

Pokud věříte v další výhru Karlových Varů, můžete využít kurs 2,25. Na remízu po základní hrací době vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4, na Spartu si můžete vsadit v kursu 2,4.

Reklama