Hlavní obsah

Wolfsburg ve šlágru bundesligy hostí Bayern

Tahákem 26. kola německé bundesligy je sobotní souboj Wolfsburgu s mistrovským Bayernem Mnichov. Domácí tým na jaře válí a na vedoucí Herthu Berlín ze druhého až třetího místa ztrácí jediný bod. Stejně tak Bayern, který má totožné skóre jako „Vlci“. Podzimní zápas vyhrál Bayern 4:2.

Článek

Wolfsburg na jaře září, z možných 24 bodů získal 22. Remizoval jen na úvod jarní části koncem ledna v Kolíně nad Rýnem. Jinak dokázal porazit Herthu, Hamburk i Schalke. Trenér Magath (který v minulosti Bayern koučoval) má k dispozici kompletní kádr, spoléhat bude na kanonýra Grafiteho.

Brazilský útočník ve čtvrtek oslavil 30. narozeniny a chce proti tradičnímu klubu přidat další ke svým již 18 sezónním gólům (v 16 zápasech). Během víkendové kvalifikace MS 2010 se blýskl ex-teplický Džeko, který dvěma trefami pomohl Bosně k překvapivému vítězství nad Belgií 2:1.

Bayern na úvod jara prohrál v Hamburku 0:1, po výhře nad Dortmundem ovšem prohrál důležitý zápas v Berlíně s Herthou. Mistrovské plány svěřenců trenéra Klinsmanna dostaly trhliny a tabulka je tak mimořádné vyrovnaná. Po mizerném letošním startu (1-1-3) vyhrál bavorský klub poslední tři utkání.

Toni se vrací po zranění

Klinsmann už může počítat s  italským kanonýrem Tonim, který již doléčil bolavou achilovku. Zranění jsou stále Klose a Hamit Altintop, z osobních důvodů nenastoupí van Buynten a v disciplinárním trestu za žluté karty je Demichelis. Pouhé čtyři dny po utkání ve Wolfsburgu čeká Bayern úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů proti Barceloně.

Wolfsburg je doma nejúspěšnějším celkem bundesligy, posledních 14 zápasů ve Volkswagen Aréně neprohrál, celkem získal 34 bodů. Bayern ale naopak kraluje hodnocení hostujících celků – mimo Allianz Arénu vybojoval už 22 bodů.

Na vítězství Wolfsburgu si můžete vsadit v kursu 2,67, na úspěch Bayernu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,55. Pokud chcete vsadit remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama